NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Liceul „Nicolae Iorga”: 12 elevi au absolvit „Școala de programare”

Un număr de 12 elevi din clasa a V-a de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” au participat în luna mai la cursurile de formare, ce fac parte dintr-un proiect organizat de Fundația Emag și Logiscool România.

„Programul a constat în organizarea de cursuri online de programare, concepute pentru a trezi interesul copiilor pentru informatică. Cursurile sunt adaptate vârstei, copiii începând prin a învăța să miște personaje inventate de ei, să le facă să vorbească, să le dea viață. Copiii au deprins noțiuni și tehnici de programare complexe ce i-au apropia încet, încet de profesia de programator IT.

Câteva din impresiile copiilor :

Mă numesc Andronache Darius-Andrei și sunt elev în clasa a V-a A de la Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga”, Pașcani. Sunt foarte fericit pentru că am avut ocazia de a participa la cursul online de programare Logiscool.

Advertisements
Advertisements
  

De-a lungul ședințelor am creat jocuri și animații prin intermediul cărora am învățat cum să facem comenzile de programare pentru fiecare personaj, inclusiv cele pentru scenă. Vreau să mulțumesc mentorului nostru care ne-a fost mereu alături și ne-a ajutat ori de câte ori am avut nevoie. Pot să spun cu sinceritate că am avut doar de câștigat prin participarea la acest curs și-l recomand oricărui copil la fel de pasionat de tehnologie și de jocurile virtuale ca și mine”, este postarea de pe pagina de Facebook a liceului.

Video

Advertisements
Advertisements

Related posts

Elevii intră astăzi în vacanța de primăvară. Se vor întoarce la școală pe 2 mai

Redacția

Elevi și profesori de la Liceul „Miron Costin” participanți în cadrul unui proiect desfășurat în Turcia (Foto)

Redacția

Zeci de participanți la Cupa Pașcaniului la Șah, ediția a XI- a

Irina Gherasim
Încarcă...