NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Letonia, ţară cu o rată slabă de vaccinare anti-Covid, anunţă lockdown

Letonia, una din ţările din Uniunea Europeană cu un procent scăzut de persoane vaccinate anti-Covid-19, a anunţat un lockdown în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie pentru a încerca să încetinească creşterea ritmului infectării cu coronavirus.

„Sistemul nostru de sănătate este în pericol… Singura modalitate de a ieşi din această criză este să ne vaccinăm”, a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins după şedinţa de urgenţă a guvernului în care a pus pe seama ratei scăzute de vaccinare creşterea numărului de persoane spitalizate, relatează AFP și Agerpres.

Doar 54% din adulţii letoni sunt complet vaccinaţi, mult sub media UE de 74%, arată datele europene.

„Trebuie să-mi cer scuze faţă de cei deja vaccinaţi”, a spus Karins, anunţând că magazinele, restaurantele, şcolile şi instituţiile de divertisment vor fi închise. Rămân deschise doar serviciile esenţiale, fiind de asemenea impusă interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 20:00 şi 05:00.

  

Va fi permisă continuarea activităţilor cu participarea în persoană în domenii precum construcţiile, sectorul manufacturier şi serviciile esenţiale.

Unul dintre cele două mari spitale din Riga a început să instaleze paturi improvizate pentru pacienţii cu Covid-19 în atriumul său pentru a face faţă afluxului de pacienţi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Cioloş, despre situaţia lui Cîţu: „Am vrea să ştim dacă preşedintele Iohannis a avut cunoştinţă sau nu în momentul în care l-a desemnat premier”

Redacția

Cum a apărut expresia “poker face”

Redacția

Încă o medalie la Jocurile Olimpice: România a cucerit argintul la canotaj – dublu rame masculin

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site