RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Leonard Ursu acuzat că nu a actualizat prețul biletelor de autobuz, din motive pur electorale!

Directorul CLP EcoServ a intrat într-un conflict deschis, cu fostul manager de transport al societății. În urmă cu câteva zile, Leonard Ursu l-a acuzat pe Lucian Cojocaru că ar fi vinovat de neactualizarea prețului la biletele de călătorie pentru transportul în comun, iar astăzi directorul companiei a primit replica.

Într-un document adresat jurnaliștilor, Lucian Cojocaru acuză că prețul călătoriilor nu a fost actualizat din motive politice, Leonard Ursu fiind candidat pentru Consiliul Local pe listele PSD.

„Din punctul meu de vedere,  domnul Ursu Dumitru Leonard, pentru că deține toate informațiile și a tergiversat, cu buna știință, luarea măsurilor necesare după data alegerilor locale, când a fost desemnat  ca  Primar al Municipiului Pascani un reprezentant al altui partid politic decât cel din care face parte dumnealui, fapt ce mie personal îmi crează impresia de răzbunare politica, este singurul responsabil pentru această situație și pentru eventualele prejudicii cauzate S.C. CLP Ecoserv S.R.L.” , se arată într-un drept la replică, transmis redacției, de Lucian Cojocaru.

În susținerea acestei acuzații, Lucian Cojocaru arată că Leonard Ursu, în calitatea de director general, a participat la negocierea termenilor din contractul de delegare al transportului public, astfel că știa prețul pe care trebuia să-l practice.

  

„Cum de s-a aprobat achiziționarea acestor bilete de călătorie în condițiile în care dumneavoastră ați particpat acriv din partea S.C. CLP ECOSERV S.R.L. la negocierea contractului de delegare și știați tarifele?  Cum de s-a descoperit abia la data de 29 septembrie 2020, imediat după aflarea rezultatelor alegerilor locale, și nu mai devreme în perioada campaniei electorale, când dumneavoastră erați pe lista de consilieri locali a unui partid politic?”, sunt întrebările adresate de Cojocaru lui Ursu.

Reamintim că CLP EcoServ SRL a majorat prețul pentru călătoriile scurte cu autobuzul, 1-2 stații, în data de 29 septembrie, la o zi după alegerile locale, lăsând impresia că aceste tarife au fost manevrate din motive politice. Leonard Ursu este membru PSD și susținător al primarului Dumitru Pantazi, ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat, pe 27 septembrie.

Vezi mai jos tot dreptul la replică.

Subsemnatul COJOCARU IONUT LUCIAN, avand in vedere articolul publicat pe site-ul canalului de stiri bittv.info si preluat in cadrul stirilor Bit-tv Pascani din data de 30.09.2020, intitulat „PROBLEME CU PRETUL BILETELOR PENTRU AUTOBUZE. MANAGERUL DE TRANSPORT A FOST SCHIMBAT.”, formulez prezentul

                                     DREPT LA REPLICA

          CADRUL LEGAL

Conform art. 30  alin. 1 din Constituția României “Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.”

De asemenea, conform alin. 6 al aceluiași articol prevede faptul că “Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.”.

Dispozițiile art. 49 din Decizia 220/2011 prevăd faptul că “Orice persoană fizică sau juridică ale cărei drepturi sau interese legitime au fost lezate prin prezentarea în cadrul unui program audiovizual a unor fapte neadevărate beneficiază de dreptul la replică.” (2)Rectificarea nu poate fi solicitată în cazul în care eroarea nu este evidentă şi semnificativă.”

                    MOTIVELE DREPTULUI LA REPLICA.

A) Prin intermediul acestui drept la replica doresc sa raspund acuzatiilor ce mi se aduc de catre Directorul Ursu Dumitru Leonard, dupa cum urmeaza:

1) Mi se reproseaza ca am fost persoana care am intocmit referatul de necesitate si oportunitate pentru demararea procedurilor de achizitie publica a biletelor de calatorie de 1 leu;

Referitor la aceasta acuza precizez faptul ca, incepand cu data de 01.10.2020, am solicitat verbal, de nenumarate ori, atat contabilui cat si responsabilului cu gestionarea documentelor  referitoare la achizitiilor publice, sa imi prezinte acel referat de necesitate si oportunitate, in original sau copie,  dar am fost refuzat sistematic, motivand faptul ca nu se gaseste.

Lovindu-ma de refuzul de a mi se pune la dispozitie acest referat de necesitate si oportunitate, document invocat de domnul Ursu Dumitru Leonard in cuprinsul comunicatului de presa, am transmis aceasta solicitare, oficial, pe adresa de e-mail a S.C. CLP Ecoserv S.R.L. Pascani, la data de 01.01.2020, la care inca astept raspuns. (anexez print e-mail)

Si in cursul zilei de astazi, 05.10.2020, am  solicitat  telefonic domnului Ursu Dumitru Leonard transmiterea referatului care insa mi-a comunicat ca nu poate da curs solicitarii mele motivat de faptul ca este foarte ocupat!!!

Pe aceasta cale solicit public domnului Ursu Dumitru Leonard sa imi puna la dispozitie acest referat de necesitate ce a stat la baza demararii procedurii de achizitie a biletelor de calatorie cu valoare de 1 leu.

In ceea ce priveste afirmatia ca subsemnatul nu am lecturat suficient Contractul de de delegare al serviciului public de transport persoane din Municipiul Pascani va fac cunoscut faptul ca acest contract a fost semnat de partile contractante la data de 16.09.2020, data de la care a inceput sa produca efecte juridice, SI COMUNICAT OFICIAL SUBSEMNATULUI LA DATA DE 17.09.2020, data de la care am luat cunostiinta de prevederile acestui contract. (anexez dovada comunicarii)

Ceea ce omite domnul Ursu Dumitru Leonard este aceea ca procedura de achizitie a fost demarata, cred, inca din luna august a anului in curs, cand Contractul de delagare al serviciului public de transport local nu era in vigoare.

Un alt aspect pe care inteleg sa il invoc in apararea mea este acela ca nu am fost invitat, dupa cum era normal avand in vedere faptul ca am condus in cadrul R.A.G.C.L. Pascani activitatea de transport public de persoane din anul 2015 si probabil cunosc cel mai bine situatia acestui serviciu, la nicio discutie dintre factorii decidenti de la nivelul Primariei Municipiului Pascani si reprezentantii S.C. CLP Ecoserv S.R.L. si nu am avut acces la nicio informatie oficiala referitoare la tarifele ce urmeaza a fi practicate de noul operator de transport public local.

Chiar domnul Ursu Dumitru Leonard in mass media a declarat  clar faptul ca se vor pastra tarifele practicate de R.A.G.C.L. Pascani pentru serviciul  public de transport public local inclusiv cel de 1 leu pentru calatoriile interne.

Prin urmare atat timp cat in declaratiile publice se sustinea ca se vor pastra tarifele practicate de R.A.G.C.L. Pascani si ca oficial am luat la cunostiinta de prevederile Contractului de delegare abia la data de 17.09.2020, deci dupa aproape o luna de zile de cand a fost demarata procedura de achizitie a biletelor de calatori cu valoare de 1 leu, cum mi se poate imputa aceasta eroare materiala, dupa cum o numeste domnul Ursu Dumitru Leonard.

Intrebarile  mele publice, cred eu foarte pertinente,  catre domnul Ursu Dumitru Leonard sunt urmatoarele:

a). CUM DE S-A  APROBAT  ACHIZITIONAREA ACESTOR BILETE DE CALATORIE IN CONDITIILE IN CARE DUMNEAVOASTRA ATI PARTICIPAT ACTIV DIN PARTEA S.C. CLP ECOSERV S.R.L. LA NEGOCIEREA CONTRACTULUI DE DELEGARE SI STIATI EXACT TARIFELE?  

b). CUM DE S-A DESCOPERIT ABIA LA DATA DE 29.09.2020, IMEDIAT DUPA AFLAREA REZULTATELOR ALEGERILOR LOCALE, SI NU MAI DEVREME IN PERIOADA CAMPANIEI ELECTORALE, CAND DUMNEAVOASTRA ERATI PE LISTA DE CONSILIERI LOCALI A UNUI PARTID POLITIC?

Din punctul meu de vedere  domnul Ursu Dumitru Leonard, pentru ca detine toate informatiile si a tergiversat, cu buna stiinta, luarea masurilor necesare dupa data alegerilor locale, cand a fost desemnat  ca  Primar al Municipiului Pascani un reprezentant al altui partid politic decat cel din care face parte dumnealui, fapt ce mie personal imi creaza impresia de razbunare politica, este singurul responsabil pentru aceasta situatie si pentru eventualele prejudicii cauzate S.C. CLP Ecoserv S.R.L.

2) Mi se reproseaza ca tot din cauza mea, avand functia de Manager activitate transport persoane, am creat prejudiciu R.A.G.C.L. Pascani pentru ca in perioada  01.10.2019-16.09.2019 au fost utilizate bilete de calatorie cu valoare de 1 leu, fara a tine cont de H.C.L. nr. 264/21.12.2018.

Va supun atentiei faptul ca prin H.C.L. nr. 74/2009 s-a aprobat pretul de 1 leu pentru o calatorie intre statii, nu un traseu complet!!!, in Municipiul Pascani pentru mijloacele de transport apartinand RAGCL Pascani..

In urma discutiilor purtate cu reprezentantii R.A.G.C.L. Pascani mi s-a comunicat faptul ca, dupa o anumita perioada  s-a constatat ca nu este rentabil sa fie folosit exclusiv  un mijloc de transport, motiv pentru care s-a luat hotararea ca biletele de 1 leu, pentru calatoriile intre statii, sa fie emise de conducatorii auto titulari pe pe traseele din Municipiul Pascani conform graficului de circulatie in vigoare.

Nu trebuie omis in acest context si faptul ca prin H.C.L. nr. 264/21.12.2018 s-a aprobat pretul unei bilet si pretul abonamentelor pe traseul complet, cum ar fi de exemplu pentru  traseul Pascani – Gastesti, nefacandu-se referire la pretul unui bilet pentru calatoriile intre statii.

De fapt daca s-ar analiza hotararile emise de-a lungul timpului de Consiliul Local al Municipiului  Pascani de actualizare a tarifelor practicate de R.A.G.C.L. Pascani s-ar constata cu usurinta faptul ca acestea fac referire doar la pretul unui bilet pe un traseu complet.

Dupa cum rezulta si din cuprinsul articolului administratorul special al R.A.G.C.L. Pascani confirma faptul ca totul a fost legal iar hotararea de actualizare a tarifelor a avut in vedere doar modificarea pretului pentru suburbii, nu si pentru cel de deplasare pe distante mici.

Domnule Ursu Dumitru Leonard, va rog sa nu va mai pronuntati asupra legalitatii, valabilitatii sau domeniului de aplicare unei hotarari de consiliu local pentru ca nu aveti calitatea de judecator al vreunei instante judecatoresti.

Mai mult decat atat, domnule Ursu Dumitru Leonard, va rog sa aveti in vedere si faptul ca, raportat la vechimea H.C.L. nr. 74/2009, situatiile financiare ale R.A.G.C.L. Pascani au fost auditate anual de Camera de Conturi a Judetului Iasi cat si de A.N.A.F.  neconstandu-se deficiente in utilizarea biletelor de calatorie de 1 leu si dandu-se descarcare de gestiune.

                                Prin urmare, avand in vedere motivele prezentate anterior, reiese clar ca domnul Ursu Dumitru Leonard prin transmiterea acelui comunicat de presa  nu a avut in vedere decat denigrarea  subsemnatului si  inducerea in eroare a opiniei publice prin furnizarea unor informatii denaturate, care in acceptiunea acestuia justifica actiunea sa, total nelegala si nefondata, de neprelungire contractului de munca. 

In final doresc, prin acest drept  la replica , sa ii pun in vedere domnului Ursu Dumitru Leonard ca ma voi adresa instantelor judecatoresti competente si voi cere daune morale si materiale si acestuia, in  nume propriu, daune pe care le voi dona unei asociatii cu scop caritabil.

Voi proceda in acest sens pentru  ca  domnul  Ursu Dumitru Leonard a avut si are in continuare, dupa cum se observa in cazul meu, dorinta sadica de a desface contractele individuale de munca a celor „neascultatori”, angajati care ulterior  s-au adresat  instantelor judecatoresti avand castig de cauza, societatea fiind obligata la plata unor sume considerabile din bugetul acesteia pentru abuzurile acestui director.

Cu deosebita consideratie,

COJOCARU IONUT LUCIAN

Related posts

Președintele ANRSC, Bogdan Alexa, a participat alături de viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, la Conferința „Gestionarea deșeurilor în perioada 2018-2025”

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani va primi 14,3 milioane de lei pentru modernizarea unor străzi. Iată lista acestora!

Marius Parteni

26 ianuarie: Ședința Consiliului Local Pașcani (VIDEO)

Redacția
Încarcă...