NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Legile justiţiei, la mâna partidelor. Ce modificări vor să facă politicienii

Legile justiţiei vor fi dezbătute miercuri în comisia parlamentară specială, urmând ca juriștii din legislativ să ia în discuţie amendamentele depuse de partidele parlamentare.

Catalin Predoiu FOTO Guvernul Romaniei

Legile Justiţiei, trimise Parlamentului de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Foto: gov.ro

Partidele au depus mai multe amendamente la legile justiţiei, proiectul fiind amendat inclusiv de PNL, formaţiune de la care provine ministrul sub conducerea căruia a fost finalizat, potrivit unei analize a mainnews.ro.

  

Astfel, printre propunerile PNL este înfiinţarea unei funcţii de prim-vicepreşedinte la nivelul instanţei supreme.

Advertisements

UDMR propune ca procurorii să fie numiți la DNA sau la DIICOT numai dacă au grad profesional de Parchet General, AUR vrea ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să răspundă „în fața întregii societăți” și să fie create completuri specializate în „cauze cu profesioniști” la nivelul curților de apel și al tribunalelor, iar USR vrea o nouă formulă de calcul pentru pensiile magistraților și propune o serie de filtre prin care să se asigure că magistrații nu au făcut parte din servicii.

Advertisements

PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu, a anunţat că nu va depunde amendamente la proiecte, potrivit G4Media. Asta nu înseamnă că formaţiunea nu ar putea susţine modificările propuse de alte partide. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Nicolae Ciucă anunţă că discuţiile despre Certificatul Covid nu au fost abandonate: „Fiecare dintre variante este pe masă”

Redacția

VIDEO Un cercetător olandez a descoperit o înregistrare veche în care o rață de mosc înjură

Redacția

Oktoberfest debutează pe 1 septembrie, la Brașov

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site