NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autostrada A7: tronsoanele Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani, lansate cu întârziere

Primele patru tronsoane din A7, de la Ploiești la Pașcani, vor fi scoase la licitație pentru construcție anul acesta, potrivit unui calendar anunțat vineri de către ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Primul va fi Ploiești -Buzău în mai, urmat de Buzău – Focșani în august și de Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani în decembrie.

„Proiectul pe 320 de kilometri pornește de la Dumbrava, lângă Ploiești spre Buzău, Focșani, Bacău până la Pașcani. Toate sectoarele astea sunt în fază finală cu proiectul tehnic. Sunt gata dinspre sud spre nord, dar nu e diferență mare între ele, e vorba doar de câteva luni. Spre exemplu, Ploiești – Buzău, indicatorii tehnico-economici aprobați în Guvern, facem exproprierile, lansăm licitația de execuție – noi ne-am propus luna aceasta. În august, Buzău – Focșani, intrăm oficial în Moldova, ca să nu avem niciun dubiu și sper ca la sfârșitul anului, în decembrie, să fie sectoarele Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani”, a detaliat șeful Transporturilor în cadrul unui interviu pentru Europa FM.

Reprezentantii ong-urilor de infrastructură reclamă întârzieri importante în realizarea studiilor de fezabilitate și proiectelor tehnice. Pe tronsoanele Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani ale autostrăzii A7 Moldova (rebotezata „Unirea Principatelor”), întârzierile ar fi de câteva luni, scrie zdbc.ro.

Ploiești-Buzău va fi primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău.

  

Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul Ploiești – Buzău din autostrada A7 Moldova ar trebui să fie gata până în 2024.

telem.ro

Advertisements

Related posts

Raportul Poliției Locale: Lorimer a făcut un bine municipalității atunci când a amenajat o parcare pe domeniul public

Răzvan Grecu

Începe modernizarea aleilor în Târgu Frumos

Redacția

Pantazi se joacă cu promisiunile pe marginea construcției noului cimitir!

Marius Parteni
Încarcă...