RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kremlinul nu exclude posibilitatea ca forţele ruse să lovească instructorii francezi în Ucraina

Militari soldati francezi Cincu Romania

Foto: Ambasada Franței

Kremlinul nu a exclus marţi posibilitatea ca forţele ruse să lovească instructorii francezi despre trimiterea cărora în Ucraina discută în prezent Kievul şi Parisul, informează AFP, transmite Agerpres.

„Niciun instructor ce se va ocupa de formarea de militari ucraineni nu este imun” în faţa loviturilor (ruse), a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Nu contează dacă el este francez sau nu”, a adăugat Peskov.

  

Săptămâna trecută, comandantul şef al armatei ucrainene Oleksandr Sîrski a afirmat că Franţa va trimite „în curând” instructori pentru a forma trupele Ucrainei, care din februarie 2022 se confruntă cu o ofensivă rusă.

Ministerul Apărării ucrainean a precizat la scurt timp că trimiterea de instructori „este discutată în continuare” cu Franţa şi cu alte ţări.

Oficial, Franţa nu dispune de militari care asistă sau formează forţele ucrainene în Ucraina.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a evocat de mai multe ori posibilitatea de a trimite trupe occidentale pentru a ajuta Kievul, suscitând controversă în rândul aliaţilor, precum şi furia Rusiei.

Proiectul unei coaliţii europene de instructori militari pentru a forma trupele ucrainene în Ucraina, dorit de Franţa, este discutat între europeni,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Asociația Psihologilor: Guvernul și Parlamentul să reanalizeze „urgent” Codul Ocupațiilor, care recunoaște ocupații antiștiințifice precum astrologia sau numerologia, “prin care se introduc apoi mascat o serie de «terapii»”

Redacția

Ministrul estonian de externe spune că aliații Ucrainei nu trebuie să se sperie de avertismentul Rusiei privind „linia roșie”

Redacția

Cu cât au crescut exporturile Chinei în Rusia anul acesta

Redacția
Încarcă...