RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kelemen Hunor nu susţine decuplarea României de Bulgariapentru aderarea la spaţiul Schengen

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că nu susţine decuplarea României de Bulgaria în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

Kelemen Hunor. Foto: gov.ro

Kelemen Hunor. Foto: gov.ro

Eu nu susţin decuplarea de Bulgaria. Trebuie să îţi păstrezi prietenii şi trebuie să mergi pe un drum împreună, dacă nu se întâmplă ceva foarte, foarte extravagant. Dar dacă noi acum am încerca decuplarea de Bulgaria, am da un mesaj prost. După aceea nimeni nu mai are încredere în tine că te duci pe un drum cu cineva şi nu îl laşi baltă. Plus tehnic, e o chestiune, fiindcă ar trebui să muţi graniţa Schengen pe Dunăre, ceea ce, din punct de vedere tehnic, înseamnă o întârziere“, a spus Kelemen Hunor la Prima News. El a adăugat că speră ca România să intre în acest an în spaţiul Schengen.

  

E greu de spus (dacă ţara noastră intră în 2023 în spaţiul Schengen – n.r.), eu sper că da. Dar e greu de dat un termen.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Oana Gheorghiu, fondatoare ”Dăruieşte Viaţa”: ”Noul spital nu va intra la Administraţia Spitalelor din Bucureşti/ Va fi administrat de statul român şi managementul Spitalului Marie Curie”

Redacția

Reacția clubului U Craiova 1948 după decizia Comisiei de Disciplină – Care sunt căile de atac

Redacția

Cărbunaru: Consumul de energie electrică la Palatul Victoria a fost redus, în primele 8 luni, cu aproximativ 200.000 kwh

Redacția
Încarcă...