NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Justiţia română vs interlopii: liderul Cordunenilor, cu un picior acasă

Condamnat la trei ani de închisoare, Costel Corduneanu va fi acasă, cel mai probabil, până la finalul lunii, în urma unor calcule judiciare ale magistraţilor, care l-au favorizat

În ciuda condamnării primite la începutul acestui an, liderul clanului Corduneanu, Costel, a devenit eligibil pentru eliberare condiţionată la finele săptămânii trecute. Corduneanu a beneficiat de o contestaţie la executare în urma căreia judecătorii i-au scăzut considerabil din pedeapsă. Cei trei ani de închisoare primiţi la începutul anului au fost „ciuntiţi” de judecători la finele lunii aprilie, când judecătorii au scăzut din condamnare două intervale de arest preventiv de-ale interlopului. 1 an şi 2 luni au fost scăzuţi din arestul preventiv petrecut în 2010-2011, în dosarul în care a fost în cele din urmă condamnat. Surpriza a venit când judecătorii au luat în calcul alte 9 luni de arest de-ale lui Corduneanu. E vorba de o perioadă de încarcerare din 2004-2005, când Costel Corduneanu era acuzat de trafic de droguri. În acel dosar, Corduneanu a fost în cele din urmă achitat definitiv. Scăzând mai bine de 2 ani de închisoare, Corduneanu a devenit eligibil pentru eliberare condiţionată pe 5 august. Costel Corduneanu a depus deja mai multe cereri de eliberare, două dintre ele fiind deja în curs de soluţionare.

Dosarul Cordunenilor a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor. În timpul procesului, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors acasă la Iaşi. Cordunenii au fost acuzaţi că s-au organizat pe paliere şi au derulat o „vastă activitate infracţională, de la şantaj, furturi, infracţiuni imobiliare sau bancare, înşelăciune etc.“ Numai reţeaua de hoţi din Europa, întinsă în peste 30 de ţări din Europa, ar fi adus clanului sute de mii de euro, potrivit procurorilor. De menţionat că procurorii DIICOT au primit sprijin inclusiv din partea FBI în instrumentarea acestui dosar.

În ianuarie, Curtea de Apel Cluj a pus punct dosarului cu mai multe achitări decât condamnări. 24 dintre cele 27 de persoane inculpate în dosar au fost achitate. Vasile Ursariu şi Simon Corduneanu au fost, alături de Costel Corduneanu, singurii condamnaţi din dosar.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Iaşi, în topul județelor în care s-au înregistrat multe cazuri noi și decese de COVID

Redacția

Şapte arestări în dosarul traficului de droguri din județul Iași

Redacția

De săptămâna viitoare vor apărea două noi sensuri giratorii în Fundaţie

Redacția
Încarcă...