RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Jurnal în vreme de pandemie. Blocat de 22 de zile în locuinţa din Italia, Chiricheş povesteşte cu ce îşi ocupă timpul

Vlad Chiricheş se numără printre cei care respectă regulile de izolare la domiciliu şi a ajuns la 22 de zile, de când este blocat în locuinţa sa, din Modena, Italia fiind printre cele mai afectate ţări de coronavirus.

Într-o discuţie cu echipa FRF, Vlad Chiricheş a povestit cum îşi organizează timpul, în această perioadă de izolare la domiciliu.

„Nu îmi e deloc uşor, sunt blocat aici, ieri s-au împlinit fix trei săptămâni, sunt 22 de zile consecutive în casă… Iar soţia şi cei doi copii sunt în România, la fel părinţii mei”, poveste fundaşul, care are îndeosebi grijă de alimentaţia sa, pentru a putea reveni uşor la antrenamente, când se va fi încheiat pandemia. 

„Hai, că se apropie de gustul de acasă!”

  

„Ouă fierte, avocado, măsline verzi şi puţină brânză, specialitate italiană. O cafea şi un suc de fructe” – aşa începe ziua lui, urmată de un program de exerciţii fizice: „Am mai multe seturi de exerciţii, pe care le alternez. Le recomand tuturor celor care practică fotbalul, atât sportivi profesionişti, cât şi copiilor, care încep acum acest drum în fotbal. E o perioadă cu provocări pentru sportivi, trebuie să compensăm lipsa efortului din antrenamente şi din competiţie. În plus, exerciţiile fizice îţi dau nu doar un tonus fizic bun, ci şi o stare pozitivă”.

Prânzul este dedicat gătitului: „Am pus tot, cum am învăţat! Rădăcinoase, morcov, sare şi… acum încerc! Hai, că se apropie de gustul de-acasă! E ciorbă de fasole cu afumătură, cu ingrediente din Italia, dar cu suflet românesc totdeauna! Aş promite că le pregătesc şi colegilor de la naţională, la Mogoşoaia, cu ocazia primei reuniri, dar ştiu că nu e tocmai ce trebuie pentru meniul nostru în competiţie”.

„Îmi e dor să joc pentru România”

Apoi, relaxare în curte şi o altă serie de exerciţii fizice, seara o gustare şi jurnalul de ştiri, pentru a putea vedea ce se întâmplă pe glob. „Dar cel mai mult, în perioada asta a zilei, stau pe telefon cu familia… Îmi e atât de dor de ei… Şi de voi, suporterii noştri! Îmi e dor să joc pentru România”, concluzionează fotbalistul.

Vlad Chiricheş este, în prezent, legitimat la Sassuolo, iar palmaresul său la echipa naţională numără 57 de meciuri. Românul este izolat în ţara cea mai afectată de coronavirus, la ora scrierii acestui articol fiind confirmate 110.574 de oameni confirmaţi cu acest virus, dintre care 16.847 s-au vindecat, 4.035 sunt în stare gravă, iar 13.155 de persoane au murit. 

ADEVARUL

Related posts

PSD: Disperare, numele tău este USR! Ministerul Sănătății folosește azi doar 42% din bugetul alocat de Ghinea & Co asistenței tehnice din PNRR pe reforma din sănătate, cu o instituție internațională de prestigiu

Redacția

Mărturia unui taximetrist ieșean, voluntar în Anglia: „Sunt foarte expus și sunt sigur sută la sută că mă voi infecta”

Redacția

Expoziții, târg de icoane, concerte, filme și lansări de carte la Zilele Muzeului Țăranului/ Programul complet

Redacția
Încarcă...