NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Jumătate dintre românii emigrați își doresc să se reîntoarcă în România, dar numărul lor e cu 10% mai mic decât în 2017

Circa 47% dintre romanii emigrati vor să se întoarcă în țară, conform rezultatelor celui mai amplu studiu despre diaspora românească (1810 respondenti), comandat de RePatriot și realizat de Open-I Research.

În 2017, 57% din români aveau această intenție. Din românii emigrați care vor să se întoarcă, 73% declară “Vrem să fim din nou Acasă”. Din cei 53% din românii emigrați care nu vor să se mai întoarcă în România, principalele motive invocate sunt corupția, viața politică actuală și mentalitatea.

„Dintre românii care nu vor să se întoarcă în țară (53% din românii emigrați), 83% declară că principalul motiv este corupția și 72% viața politică actuală. Dacă aceste probleme s-ar ameliora, împreună cu îmbunătățirea sistemului sanitar, sistemul educațional și reducerea birocrației, aceștia ar lua în considerare repatrierea”, a declarat Adina Nica, Managing Director Open-I Research.

Reprezentanții RePatriot – un proiect al Romanian Business Leaders – RBL au avut marți o întâlnire cu presa în care au prezentat activitățile desfășurate, rezultatele studiului anual despre Diaspora Românească precum și planurile din perioada următoare.

Marius Bostan, inițiator al proiectului, a deschis întâlnirea prin sublinierea misiunii RePatriot de conectare cât mai bună a românilor de pretutindeni cu țara și a importanței pe care aceștia o reprezintă: “Sunt frații noștri care în cea mai mare parte au plecat de greu, unii chiar alungați și care acum fac lucruri extraordinare în țările de adopție. Sunt cea mai importantă bogăție a țării noastre și vrem să rămânem frați, să nu piardă legătura cu țara și avem interesul să avem aici vecini asemenea lor.”

În contextul manifestărilor din 10 august a fost reiterată nevoia de respect a demnității românilor și aprecierea contribuției lor la dezvoltarea României. “Să luăm în considerare exprimarea votului ca o exprimare a identității naționale, a apartenenței la România, dacă vreți a ownership-ului în termeni antreprenorial și asta merită pe deplin respectat”.

Sursă: www.hotnews.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Cifra de afacceri din comerțul cu autovehicule a crescut cu aproape 7%

Redacția

Guvernul înapoiază TAXA AUTO începând de astăzi! Descarcă FORMULARUL pentru rambursarea banilor

Redacția

Decizie de ULTIMĂ ORĂ la CNAS – Se SUSPENDĂ toate audiențele cu publicul, pe perioadă nedeterminată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site