RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Băile Felix, stațiunea cu ape unice în Europa care permit tratarea cu succes a multor afecțiuni medicale. Turiști din toată lumea vin aici

Băile Felix este un sat în comuna Sânmartin din județul Bihor, Crișana, România. Băile Felix se află la ca. 10 km sud de municipiul Oradea. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România.

 

  

Conform wikipedia.org, facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.

Datorită conținutului ridicat de săruri minerale, medicii interniști recomandă pacienților tratamentele sau curele cu ape din băi. Prin rețeaua sa de hoteluri, Băile Felix oferă 7000 de locuri de cazare, precum și bazine de înot, ștranduri în aer liber sau acoperite și aer curat. Clima blândă face posibilă creșterea de nuferi subtropicali în lacurile stațiunii. Datorită apelor termale și a numărului mare de turiști care vin an de an, în stațiunea Băile Felix s-a dezvoltat și sistemul de cazare privat.

Istoric

Izvoarele termale au fost puse în valoare în secolul al XVIII-lea de călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck din Moravia, administrator al mănăstirii din Sânmartin. Între 1711-1721 au fost organizate primele așezăminte pentru tratament, sub numele de „Baia lui Felix” (în maghiară Félixfürdő). Felix Helcher a murit în anul 1737. În anul 1885 a fost captat un nou izvor, cu o temperatură de 49°C.

Articol integral pe www.authenticmagazin.com

Related posts

“Nu e normal ca persoanele tinere să aibă valori foarte mari ale colesterolului!”

Redacția

Un student de la UMF Iași, depistat pozitiv. Tânărul este din Rădăuți

Redacția

CNAS îndeamnă toţi ieşenii de peste 40 de ani să meargă la doctor. Mai multe analize importante sunt decontate pentru ei.

Redacția
Încarcă...