RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Josep Borrell: Un stat palestinian este o garanție pentru securitatea Israelului

Crearea unui stat palestinian este cea mai bună modalitate de a garanta securitatea Israelului, a declarat luni șeful diplomației UE, Josep Borrell, după o reuniune cu cei 27 de miniștri de externe, potrivit AFP,

Josep BorrellFoto: Simon Wohlfahrt/ AFP/ Profimedia

„Cea mai bună garanție pentru securitatea Israelului este crearea unui stat palestinian”, a declarat Borrell într-un rezumat scris al videoconferinței cu cei 27 de miniștri, după un turneu în Orientul Mijlociu.

  

Aceasta este „o concluzie politică fundamentală” a discuțiilor sale în regiune, a susținut diplomatul de top al UE.

Președintele american Joe Biden declarase, de asemenea, la 18 octombrie, că războiul dintre Israel și Hamas i-a întărit „determinarea” pentru o soluție cu două state.

Borrell a insistat că Israelul nu ar trebui să ocupe Gaza după încheierea conflictului și că controlul teritoriului ar trebui transferat Autorității Palestiniene.

„În ciuda provocărilor enorme, trebuie să mergem mai departe cu gândirea noastră privind stabilizarea Gaza și viitorul stat palestinian”, a subliniat el.

Pe termen scurt, există un „sentiment de urgență” în regiune în ceea ce privește situația umanitară disperată din Gaza, a adăugat Borrel după ce a vizitat o serie de state arabe.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ai CENTRALĂ termică? S-ar putea să fie nevoie să o SCHIMBI!

Redacția

Scenariu de accident sever la Centrala Nucleară Cernavodă: Marți începe exercițiul național „Valahia 2023” privind producerea unei urgențe nucleare – „Rugăm populația să nu se panicheze”

Redacția

Iohannis: Avem nevoie să ne consolidăm încrederea în valorile euroatlantice şi să nu ne îndepărtăm de ele

Redacția
Încarcă...