NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Italia a decis să prelungească restricțiile până la sfârșitul lui aprilie

Italia a decis să prelungească restricţiile pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, printre care închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi, transmite AFP, citată de Agerpres.

Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate „roşii”, fie „portocalii”, în timp ce numai clasificarea „galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare.

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).

  

În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona „roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Pandemia a făcut până în prezent peste 108.000 de morţi în ţară, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii, citat de AFP.

g4media

Advertisements

Related posts

Republica Moldova este singurul stat din Europa în care nimeni nu este vaccinat anti-Covid

Redacția

Zeci de morți în două atacuri sinucigașe care au avut loc la Bagdad

Redacția

Ungaria interzice adopțiile de copii de către cupluri de același sex

Redacția
Încarcă...