RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Israelul are o propunere de ARMISTIȚIU pentru Hamas, prin intermediul mediatorilor din Qatar și Egipt. Ce include acesta și care sunt condițiile puse

Israelul a oferit, prin intermediul mediatorilor din Qatar și Egipt, o propunere de armistițiu pentru Hamas. Este vorba de o pauză de până la două luni, în lupte, ca parte a unui acord în mai multe etape care ar include eliberarea tuturor ostaticilor rămași în Gaza, au declarat doi oficiali israelieni, citați de publicația americană Axios.

Oficialii israelieni au declarat că așteaptă un răspuns din partea Hamas, dar au subliniat că sunt prudent optimiști în ceea ce privește capacitatea de a face progrese în zilele următoare.

Propunerea nu include un acord de încetare a războiului, dar este cea mai lungă perioadă de încetare a focului pe care Israelul a oferit-o Hamas de la începutul războiului. Mediatorii qatarezi și egipteni încearcă de săptămâni întregi să reducă diferențele dintre părți pentru a progresa în vederea unui acord.

Mai mult de 130 de ostatici sunt încă reținuți în Gaza, iar oficialii israelieni spun că mai multe zeci de ostatici au murit, fie pe 7 octombrie, fie în săptămânile care au trecut de atunci.

  

Consilierul președintelui american Joe Biden, Brett McGurk, a mers duminică în Egipt și va continua apoi în Qatar pentru discuții menite să facă progrese în negocierile pentru a asigura eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

EXCLUSIV | Ce nu a spus Putin de Ziua Victoriei și de ce a ocolit două cuvinte în discursul său. Analist: „Ar fi părut ca o primă mare înfrângere”

Redacția

Ucraina, decizie importantă în ziua 101 de război cu Rusia. Ce prevede acordul pe care l-a semnat cu o companie americană de energie nucleară: „Fără nicio influenţă rusă”

Redacția

Premierul Boris Johnson a stârnit hohote de râs pe rețelele de socializare după ce a fost surprins „luptându-se” cu o umbrelă buclucașă (VIDEO)

Redacția
Încarcă...