RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

ISIS a vândut măști false în SUA pentru a strânge fonduri destinate finanțării atacurilor teroriste

Printr-o escrochierie online, grupurile teroriste din Orientul Mijlociu au vândut măști false la spitale, case de îngrijire și unități de intervenție. Teroriștii au mai folosit și rețelele sociale și criptomonede pentru a strânge bani pentru arme și operațiuni teroriste, informează CBS, potrivit Mediafax.

Autoritățile americane au confiscat 2 milioane de dolari și peste 300 de conturi de criptomonede.

Grupurile teroriste din Orientul Mijlociu şi-au ales ca victime unităţile de intervenţie de urgenţă americane într-o escrocherie online, au declarat miercuri procurorii federali. Se presupune că grupurile încearcă să strângă bani oferind echipamente de protecţie personală necorespunzătoare într-un moment de penurie disperată, pe fondul pandemiei.

ISIS se pare că a folosit site-ul facemaskcenter.com pentru a comercializa măşti false de tip N-95, potrivit unui înalt oficial al Departamentului de Justiţie. Se pare că între obiectivele lor s-au numărat spitale, case de îngrijire medicală şi unităţi de intervenţie de urgenţă.

  

„Au o operaţiune sofisticată online şi aici au transformat acea operaţiune pentru crearea acestor site-uri web falsificate pentru a obţine bani pentru finanţarea terorismului. Iar oamenii se gândeau că plătesc pentru o mască de care aveau nevoie”, a declarat pentru CBS News procurorul general adjunct al Direcţiei de Securitate Naţională, John Demers.

Un înalt oficial al Departamentului de Justiţie a declarat pentru CBS News că frauda ISIS COVID-19 este „doar o mică parte” din activitatea infracţională generală, concepută pentru a răspândi teama de virus.

Anchetatorii de la Departamentul de Justiţie, FBI, Securitate Naţională şi Agenţia de Administrare Fiscală au descoperit, de asemenea, că teroriştii de la Al-Qaida şi Hamas au folosit reţelele de socializare şi criptomonede pentru a strânge bani pentru arme şi operaţiuni, acesta fiind cel mai mare caz de acest gen.

digi24

Related posts

România, pe minus! Rezervele internaționale ale țării au scăzut cu peste 1,7 mld. euro în martie, la 39 mld. euro

Redacția

Magazinele care nu le dau clienţilor bon fiscal vor fi închise după 15 martie. Avertizarea vine de la ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov

Redacția

De ce nu avem autostradă? Pentru că am prevăzut tuneluri în câmpie și alte grozăvii!

Redacția
Încarcă...