RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

ÎPS Teofan a transmis un mesaj în legătură cu tragedia din Capitală: “Un examen în faţa conştiinţei proprii şi în faţa lui Dumnezeu“

Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a transmis un mesaj în legătură cu tragedia care a avut loc la clubul „Colectiv“ din Bucureşti vinerea trecută.

 

 

  

 

Acesta a vorbit la ultima liturghie oficiată despre milostenie sufletească, „şi anume să pui la suflet durerea celui sărac, durerea celui care se află în durere“, punând o serie de întrebări celor de faţă. „Am resimţit noi durere adâncă care să ne fi stors de lacrimi, care să ne fi pus genunchii la pământ, care să ne fi îndemnat să postim, în momentul în care, zilele trecute, am aflat despre tragedia despre care vorbeşte toată lumea? Cred că este un examen pe care îl putem da fiecare în faţa conştiinţei proprii şi în faţa lui Dumnezeu“, a spus IPS Teofan. Astfel, acesta i-a îndemnat pe toţi să se pună în pielea mamelor şi taţilor care şi-au pierdut copiii în incendiu şi să se oprească din rutina zilnică pentru a se ruga în amintirea lor.

Şi comunitatea catolică din Iaşi a reacţionat în urma celor întâmplate. Astfel, în cadrul Lliturghiei de duminica trecută, Preasfinţitul Gherghel i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi la manifestări să se roage pentru cei care au murit în incendiu, pentru recuperarea răniţilor şi pentru liniştea familiilor care îi aşteaptă acasă.
 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

100.000 de pensii vor fi recalculate până la finalul lunii septembrie

Redacția

“Îngerii lui Dumnezeu” care au făcut posibilă operația tânărului Dumitru!

Teona Gherasim

Oferta Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și a companiei Deichmann, prezentată la Bursa locurilor de muncă

Irina Gherasim
Încarcă...