RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

IPJ IAȘI: MĂSURI DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ LUATE DE POLIŢIE, PENTRU CA MANIFESTĂRILE TRADIŢIONALE DE LA RUGINOASA SĂ SE DESFĂŞOARE ÎN CONDIŢII DE SIGURANŢĂ

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, chestor de poliţie Scripniciuc Ioan, a dispus luarea unor măsuri suplimentare (constituirea unor dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi de grupe de intervenţie-rezervă), în contextul manifestărilor tradiţionale din data de 31 decembrie a.c., din comuna Ruginoasa, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii ieşeni au luat toate măsurile necesare ca obiceiul să se desfăşoare în limitele legale, iar echipele operative formate din  poliţişti de la ordine publică,   rutieră, investigaţii criminale, luptători S.A.S. şi din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase sunt pregătite să acţioneze cu fermitate, dacă situaţia o va impune.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi respectă obiceiurile locului, însă manifestările prilejuite de acestea nu justifică încălcarea legii. Astfel, informăm participanţii că vor fi luate măsurile prevăzute de lege împotriva celor care vor încălca normele contravenţionale sau penale.

  

Atragem atenţia asupra faptului că încăierarea, ultrajul contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul ilegal de armă albă în locuri publice, vătămarea corporală distrugerea, blocarea drumurilor publice, constituie fapte cu caracter penal, care pot fi sancţionate, cu închisoarea.

Solicităm locuitorilor comunei Ruginoasa să se manifeste paşnic în cadrul evenimentului, pentru ca toţi participanţii să se bucure, în linişte, de un obicei străbun.

În intervalul 26-29 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei de Poliţie Rurală Paşcani şi Posturilor de Poliţie arondate, au desfăşurat acţiuni în zona comunei Ruginoasa, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, preîntâmpinarea comiterii de infracţiuni cu violenţă, precum şi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere.

Acţiunile vor continua şi în această seară , pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă pentru toţi cetăţenii comunei Ruginoasa.

 

 

 

 

 

 

Related posts

Copiii români care locuiesc în străinătate nu mai trebuie să aibă la vamă declaraţii de la părinţi

Redacția

Individul beat care a fost urmărit de polițiști pe străzile Iașului a fost arestat pentru 30 de zile

Redacția

Mobilizare pentru donare de sânge. Care este starea celor trei angajaţi Citadin răniţi în accident

Redacția
Încarcă...