NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, despre faza a doua a reluării activității sportive: „Se pot relua antrenamentele individuale”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, va susține marți, 2 iunie, ora 12:00, o conferință de presă legată de faza a doua a reluării activității sportive și a competițiilor, faza care începe de luni, 1 iunie.

Conferința de presă va avea loc la sediul MTS, în sala Nadia, respectându-se normele sanitare și de distanțare socială în vigoare.

„Mă bucur să vă anunţ că de ieri se poate face mult mai mult sport. Noi am lucrat şi am reuşit această deschidere mai repede. Dar această libertate vine împreună cu o răspundere uriaşă pe care o avem atât noi, cât şi structurile sportive.

Deschideţi sălile şi bazele pentru sport, asigurându-vă că respectaţi legile care descriu această stare de alertă. Mingea din punctul meu de vedere este la dumneavoastră. Aplicaţi legea cu stricteţe, daţi drumul la sport şi protejaţi-vă sportivii.”, a transmis ministrul Sportului.

  

„De ieri avem în plus faţă de 15 mai. Deschiderea este la toate categoriile de vârstă. Se pot organiza competiţii sportive, în anumite condiţii. Se pot deschide aşadar competiţiile în aer liber pentru sporturi individuale. Se pot redeschide în aer liber la acele sporturi de echipă, după condiţii menţionate în ordin. Sunt permise antrenamentele individuale la sporturile de sală, nu competiţiile indoor. Se pot relua antrenamentele la sporturile în bazin, pentru sportivii legitimaţi. În continuare rămâne regulă fără spectatori la toate nivelurile şi competiţiile. Antrenamentele individuale se pot desfășura cu maxim trei participanți, la o distanță de cel puțin 7 metri.”, a mai adăugat ministrul Ionuț Stroe.

BZI

Advertisements

Related posts

Accident cu 6 răniţi, după ce două maşini s-au ciocnit. Au intervenit 3 echipaje SMURD

Redacția

HARTA cazurilor de COVID-19 cu tulpina UK depistate în România

Redacția

Fără irigații, seceta face praf agricultura din România

Redacția
Încarcă...