RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis: Lucrurile sunt bine pregătite, doar să vină vaccinul! Prima șarjă va fi de 10.000 de doze

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în România, campania de vaccinare anti-Covid este bine pregătită și că prima șarjă care va ajunge în România va fi de 10.000 de doze.

“Există o șansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de autoritatea europeană chiar înainte de Crăciun și între Crăciun și Anul Nou să fie distribuită prima șarjă.

Din informațiile pe care le avem va fi o tranșă simbolică, de 10.000 de doze, pentru începerea simbolică a vaccinării. Ajung pentru 5.000 de persoane.

Următoarea este așteptată în ianuarie și va fi folosită în principal pentru a vaccina tot personalul medical, inclusiv din azilele de bătrâni și persoanele care fac parte din grupele cu risc mare.

  

Campania este bine pregătită. Deja se lucrează la pregătirea primelor simulări, vor fi simulate cntre de vaccinare, acțiuni mai ample de vaccinare, transport. Lucrurile sunt bine pregătite, doar să vină vaccinul!”, a spus Klaus Iohannis.

digi24

Related posts

Ministerul Justiţiei: Informaţiile puse în circulaţie vizând o presupusă creştere a vârstei de pensionare a magistraţilor, în noile legi ale justiţiei, sunt false

Redacția

Gică Hagi, fără scuze după eșecul rușinos suferit de Farul Constanța

Redacția

Reacția REPER în dosarul în care e vizată Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății

Redacția
Încarcă...