NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
PoliticăȘtirea zilei

Iohannis anunță că Nicolae Ciucă este premierul desemnat: „Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat acolo în unanimitate un candidat”. PSD, gata de negocieri cu Ciuca si PNL

iohannis,-declaratie-de-presa-de-la-ora-18.15,-in-ziua-in-care-romania-a-avut-cel-mai-negru-bilant-al-pandemiei-covid

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca il propune pe Nicolae Ciuca pentru functia de prim-ministru. Ciuca a fost prezent alaturi de Iohannis in timpul acestui anunt.

Principalele declaratii:

Klaus Iohannis

Discutiile de azi au fost considerabil mai bune, decat ultimele discutii. Am reiterat la fiecare intalnire ca acum este nevoie de o solutie reala, acum criza politica trebuie sa se incheie, sa terminam cu aceasta criza de preocupari care tin doar de politicieni

Advertisements
  

Aceasta criza a durat prea mult, este inadmisibil sa continuam in acest stil

Am fost foarte multumit si bucuros ca PNL a venit cu o noua abordare, s-a votat acolo in unanimitate un candidat

Analizand intreaga situatie, am decis sa desemnez drept candidat pentru functia de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciuca

Nicolae Ciuca

Vom negocia cu toate fortele responsabile pentru ca intr-o perioada cat mai scurta sa alcatuim guvernul

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi ca va participa la discutii cu PNL dupa ce Iohannis il va anunta pe noul premier desemnat. Premieurl desemnat va fi, cel mai probabil, Nicolae Ciuca.

„Nu avem un candidat desemnat in acest moment. Cand va exista un premier desemnat, vom avea un dialog pentru crearea unei majoritati si vom vedea ce decizie vom lua. In acest moment nu avem o decizie in PSD. (…) Vom avea o discutie cu premierul desemnat daca acesta va fi Nicolae Ciuca”, a sustinut Ciolacu.

„Raman consecvent si cred ca o solutie pe termen mediu este un guvern cu larga sustinere parlamentara”, a subliniat Ciolacu.

”Presedintele nu a spus explicit, a facut un profil al celui pe care il propune si a facut un apel la responsabilitate”, a aratat Ciolacu, adaugand ca ”ducea intr-o directie militara”.

„Suntem constienti ca nu putem face anticipate in acest moment, cu 500 de morti zilnic”, a mai spus Ciolacu.

Intrebat daca va onora invitatia lui Florin Citu de a participa la negocieri pentru sustinerea Guvernului Ciuca, Ciolacu s-a plans ca PNL are o decizie care interzice orice tip de colaborare cu PSD.

Advertisements

Intrebat daca va prelua sefia Camerei Deputatilor, Ciolacu a spus ca ”PSD nu doreste nimic, iar lui ii este suficient ca este sef la ‘ciuma rosie’”.

aktual24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Constantinescu: ” Îi predau ștafeta lui Dumitru Pantazi la conducerea PSD Pașcani”

Marius Parteni

Război crunt într-un dosar DNA. Primarii Pașcaniului (Dumitru Pantazi și Grigore Crăciunescu) s-au confruntat în sala de judecată

Redacția

PMP adună semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin

Redacția
Încarcă...