RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

„Educație STEM și programare, la feminin!” organizat de Liceul „Miron Costin”

Clubul de Ecologie și Turism Moldavia Pașcani în parteneriat cu Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani organizează evenimentul: “Educație STEM și programare, la feminin!”, care se va desfășura în cadrul programului Meet and Code 2021. Activitățile se înscriu în principiile enunțate în Agenda 2030, promovată de Clubul de Ecologie și Turism Moldavia – Pașcani, care conține printre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și ODD 5 – “Egalitate de gen”, referitor la realizarea egalități de gen și împuternicirea tuturor femeilor și fetelor. Vor avea loc două ateliere online de inițiere în programare și robotică (21 și 26 octombrie 2021, între orele 13:30 – 14:30) susținute de către specialiști în programare de la LOGISCOOL România, cu sprijinul profesorilor de Informatică din cadrul liceului nostru și membri ai Clubului de Ecologie și Turism Moldavia.

La aceste întâlniri online, vor participa 51 de eleve de gimnaziu și liceu, care vor primi din partea organizatorilor cărți și CD-uri. Evenimentul online este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code susținut la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2021 este coordonat de Haus des Stiftens GmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru al 5-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

În România, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeana.Activitatea se desfasoara sub coordonarea doamnei profesor de informatică, Irina Mîndru.

Related posts

Noile reguli în România, din 9 noiembrie. Creșele și after-school-urile rămân deschise

Redacția

Festivalul Rampa Teatrală și-a anunțat câștigătorii!

Ema Roman

Profesorii ieșeni ies în stradă: protest al sindicatului USLIP în fața Prefecturii

Redacția
Încarcă...