NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O elevă turistă din altă ţară a leşinat din cauza căldurii la Iaşi

O fată în vârstă de aproximativ 14 ani din Republica Moldova a ajuns zilele trecute în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ cu simptome ale insolaţiei. 

 

  

Aceasta se afla în vizită în Iaşi cu un grup din care făceau parte şi alţi copii, iar după mai multe ore în care s-a plimbat prin oraş i s-a făcut rău şi a leşinat. În urma investigaţiilor, medicii au constatat că fata a făcut insolaţie, având nevoie de tratament în UPU. „Fata a fost investigată, astfel s-a descoperit că a mers foarte mult prin soare, fiind vorba despre o suprasolicitare. După ameliorare, urma să plece acasă“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Conform însoţitorilor fetiţei, aceasta a fost şi prima sa deplasare departe de casă, fiind posibil ca starea sa să fi fost amplificată şi pe fond emoţional. Medicii recomandă ca, în această perioadă în care temperaturile sunt ridicate, copiii să poarte haine deschise la culoare, din in sau bumbac, şi să bea multă apă chiar dacă nu există senzaţia de sete. De asemenea, în perioadele cu soare intens este indicat să nu iasă afară şi să desfăşoare activităţi solicitante. În cazul insolaţiei, temperatura corpului atinge şi peste 40 de grade, fiind nevoie de îngrijiri medicale cât mai urgent, existând chiar risc vital. Alte simptome ale insolaţiei sunt: stare de slăbiciune, ameţeală, confuzie, durere de cap severă, convulsii, piele roşie, fierbinte şi uscată, precum şi temperatură ridicată a corpului. 

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

De ce zâmbetul este bun pentru sănătatea ta

Redacția

Simptomul care arată că forma uşoară de COVID-19 a unui copil se complică. Explicația unui medic

Redacția

Trei noi cazuri de coronavirus confirmate la secția de Pompieri Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site