RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Invitaţie la slujba de resfinţire a bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din satul Cozmeşti

Un eveniment frumos, plin de încărcătură spirituală va avea loc pe data de 10 septembrie în satul Cozmeşti, comuna Stolniceni Prăjescu. Atunci, Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, cea recent ieşită dintr-un amplu proces de renovare, va fi resfinţită.

 

  

Slujba va fi oficiată pe 10 septembrie, de un sobor de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, episcov vicar al Iaşului.

“Un eveniment care va marca parohia Sfinţii Voievozi din satul Cozmeşti, comuna Stolniceni Prăjescu. Este vorba despre resfinţirea bisericii care va avea loc pe data de 10 septembrie, şi care va fi oficiată de către Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, episcop vicar al Episcopiei Iaşilor, împreună cu un un sobor de preoţi. Această resfinţire a bisericii este încununarea unor eforturi deosebite pe care întreaga comunitate din satul Cozmeşti a iniţiat-o şi a susţinut-o atât material cât şi ca forţă de muncă”, a declarat preot paroh Vasile Ghiorghiu.

Restaurarea bisericii a început în anul 2009, atunci când Consiliul Parohial întrunit în şedinţă a constatat că biserica se află într-o stare avansată de degradare. Exista pericolul prăbuşirii tavanului, acoperişul era deteriorat, motiv pentru care s-a decis reabilitarea completă a bisericii.

A fost refăcut acoperişul, reînnoirea picturii, înlocuirea instalaţiei electrice, a tâmplăriei, a pardoselii, refacerea sfintei mese şi împodobirea cu policandre şi tot ceea ce este necesar unei biserici. Şi catapeteasma a fost restaurată”, a mai spus preotul.

Părintele Vasile Ghiorghiu este de părere că această slujbă de resfinţire nu face altceva decât să aducă bucuria şi implinirea unor eforturi făcute de întreaga comunitate. Pe această cale, îi invită pe toţi fiii satului, dar şi pe locuitorii din comunele apropiate, să participe la evenimentul din 10 septembrie.

“M-aş bucura ca fii satului să participe la eveniment, dar cei care sunt plecaţi în ţară şi străinătate. M-aş bucura să fie alături de noi şi locuitorii din celelalte sate din comună, precum şi toţi credincioşii care vor avea plăcerea”, spune preotul paroh, Vasile Ghiorghiu.

 

{jcomments off}

Related posts

A existat Ion, cunoscutul personaj din cartea lui Liviu Rebreanu?

Redacția

Să purtăm, prin rugăciune, suferința aproapelui

Redacția

Melodii pe versurile lui Eminescu în tramvaiele din Iași astăzi, de ziua marelui poet

Redacția
Încarcă...