RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Invitat de peste Prut la Heleșteni

În cadrul săptămânii Altfel, elevii de la Școala Gimnazială Heleșteni au avut ocazia să asculte poveștile unui invitat de peste Prut. Este vorba despre profesorul Vasile Șoimaru. În cursul dimineții de ieri, elevii unității de învățământ din comună au asistat la o oră deschisă de cunoaștere.

 

Este suficient să căutăm numele lui Vasile Șoimaru pe motoarele de căutare ale internetului și găsim informații foarte importante despre experiența sa. Cu alte cuvinte, a fost o onoare atât pentru elevi, profesori, dar și pentru administrația locală să îl asculte.

  

“Mă bucur că avem ocazia să avem o astfel de activitate culturală, să facem un schimb de idei. Domnul Vasile Șoimaru ne va povesti foarte multe lucruri interesante despre Basarabia”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Heleșteni.

Elevii au fost ahtiați de maniera în care profesorul le povestea, în limbajul micuților, despre Republica Moldova, le-a arătat diferițe hărți și i-au introdus într-o lume de poveste, lipsită de griji.

La eveniment a fost prezent Constantin Hîra, primarul comunei Heleșteni, Ionuț Gospodaru, primarul comunei Miroslovești, directorul școlii din Heleșteni, cadre didactice, dar și alți invitați de seamă, care au luat cuvântul rând pe rând.

Vasile Șoimaru s-a născut 30 aprilie 1949Cornovaraionul Ungheni, este un politician, economist, conferențiar universitar, publicist și fotograf moldovean, fost deputat în parlamentul Republicii Moldova în legislaturile 1990-1994 și 1998-2001. Este unul din cei 278 de semnatari ai Declarației de Independență a Republicii Moldova.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Colegiul CF “Unirea” Paşcani: Dezbatere cu tema Sfinţii Trei Ierarhi – modele ale iubirii faţă de semeni

Ema Roman

Atelier de reciclare creativă (FOTO)

Redacția

Evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au fost amanate

Redacția
Încarcă...