NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Investiții în şcoli şi perdelele forestiere, subiectele unor interpelări ale senatorului Constantinescu

Luni, 24 martie 2014, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat două întrebări către Ministrul Educaţiei Naţionale, prin care a adus la cunoştinţăstadiul lucrărilor la Grădiniţa cu Program Normal nr.1 din comuna Cristeşti, sat Cristeşti, precum şi reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII, sat Borşa, comuna Vlădeni, judeţul Iaşi.

Senatorul păşcănean, semnalează faptul că, lucrările la grădiniţa din Cristeşti au fost demarate încă din anul 2007, iar din lipsă de fonduri lucrările au fost sistate. Investiţia se deteriorează pe zi ce trece, infiltraţiile apei producând o degradare continuă a lucrărilor efectuate. Valoarea acestui proiect este de 800 mii lei. Senatorul Florin Constantinescu solicită Ministerului un răspuns cu privire la alocarea sumelor necesare finalizării acestei investiţiei la Grădiniţa cu Program Normal Nr.1, Sat Cristeşti, comuna Cristeşti, judeţul Iaşi,                        

În cea de-a doua întrebare senatorul păşcănean, solicită Ministrului alocarea sumei de 500 mii lei pentru reabilitarea şcolii din Borşa şi pentru buna desfăşurare a activităţii didactice a elevilor care studiază în această unitate de învăţământ.

  

În aceeaşi şedinţă a Senatului, domnul Florin Constantinescu, preşedinte al Comisiei pentru transporturi şi energie, a adresat o interpelare Departamentului pentru ape, păduri şi piscicultură, referitoare la realizarea perdelelor forestiere. Senatorul păşcănean a trecut în revistă aspecte ale reglementărilor aflate în vigoare, precizând că prin HG nr. 699/2006 s-a aprobat înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie a căilor de comunicaţie împotriva înzăpezirii în toate zonele ţării, în conformitate cu Programul de înfiinţare a perdelelor forestiere.

“Hotărârea aprobată de Guvern cuprinde programul de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia căilor ferate precum şi programul de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia drumurilor naţionale. Conform HG nr. 699/2006, la nivelul Regionalei Căi Ferate Iaşi, perdelele forestiere existente ca destinaţie dar nefuncţionale sunt în suprafaţă de peste 84 ha. De asemenea, zona propusă pentru amenajare perdele forestiere de protecţie este pentru Regionala C.F. Iaşi de aproape 18 ha. Conform aceleaşi Hotărâri, în ceea ce priveşte Programul de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia drumurilor naţionale, la nivelul judeţului Iaşi, perdelele ar trebui să cuprindă o suprafaţă de peste 133 ha”, se arată în interpelarea adresată de senatorul Constantinescu. Senatorul păşcănean solicită informaţii în legătură cu relizarea perdelelor forestiere de-a lungul liniilor de cale ferată, precum şi de-a lungul  drumurilor naţionale – la nivelul Regionalei CF Iaşi şi a judeţului Iaşi, precum şi costurile acestui program important pentru protejarea căilor de comunicaţii. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cristian Rățoi: „Pro România nu face alianțe locale! Nu vreau să fiu viceprimarul lui Pantazi!”

Răzvan Grecu

Purtătorul de cuvânt al PSD: „Marți, fiecare consilier va vota după conștiința sa!” Viceprimarul: „Accesul în sala de Consiliu Local este liber, în limita locurilor disponibile pe scaune”

Răzvan Grecu

Chirica preia controlul PSD Iași. Maricel Popa – candidatul pentru CJ Iași. Tabăra Lupu-Stanciu a pierdut controlul

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site