NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Investitii de anvergura in comuna Tatarusi

Un an cu investitii importante se anunta pentru Primaria comunei Tatarusi. Primarul comunei, Costel Iosub, a demarat in anii trecuti o serie de proiecte ce vizeaza crearea unor facilitati satenilor. Dupa documentatiile depuse la Ministerele Statului Roman, pentru o parte din ele s-a primit deja aprobare sa intre la finantare. Unul dintre cele mai importante proiecte este cel privind aductiunea de apa in comuna, in valoare de 80 miliarde de lei vechi. Conducta cu apa va fi extinsa pe o distanta de 28 km.

 

„La ora actuala ne aflam cu proiectul in faza de licitatie. Asteptam OK-ul de la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si daca da Dumnezeu si nu avem probleme la licitatie, cu contestatii, atunci vom incepe cat mai curand lucrarile propriu-zise”, a declarat primarul comunei Tatarusi, Costel Iosub.

  

Proiectul a primit finantare dupa ce documentatia a fost depusa la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, subprogramul privind alimentarea cu apa la sate conform H.G. nr. 577/1997.  Totodata, edilul sef al tatarusenilor a mai precizat faptul ca se va continua si in acest an cu asfaltarea drumurilor comunale si va incerca sa finalizeze baza sportiva a comunei, una dintre cele mai mari baze din municipiu. „Tot in acest an, vom finaliza lucrarile la Gradinita satul Pietrosu si Gradinita din comuna Tatarusi. Avem promisiuni cu privire la faptul ca vom primi finantare pentru reabilitarea Caminelor Culturale din Tatarusi si Iorcani. Avem un pontaj bun si speram ca vom primi finantare de la Consiliul National de Investitii. Daca da Dumnezeu si ne ajuta sa finalizam cu ceea ce ne-am propus, atunci am fi foarte multumiti”, a declarat gospodarul sef al comunei. Pe langa aceste investitii, Costel Iosub a precizat faptul ca odata cu venirea primaverii si incalzirea vremii se va trece la curatenia in comuna. „Incepe primavara dupa o iarna destul de grea. O serie de drumuri au fost deja afectate. Imediat ce vremea ne va permite, impreuna cu angajatii Primariei vom relua activitatile de pietruire a drumurilor. Vom curata toate drumurile din comuna si paralel vom merge in continuare cu modernizarea drumurilor comunale, fiind vorba despre asfaltarea a 8,8 km de drum, proiect inceput de anul trecut”, a incheiat primarul Costel Iosub. Cum la ora actuala au inceput sa se primeasca cereri pentru Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), conducerea Primariei a decis sa vina in sprijinul cetatenilor prin deplasarea unei echipe la agentie, ca reprezentanti ai solicitantilor. „Am numit actiunea Primaria Mobila. Este o actiune gandita de noi pentru a evita de a-i pune pe cetateni pe drumuri. Practic se strange documentatia necesara aici si mai apoi o echipa de la Primarie merge cu toate actele la Agentie. Avem aproximativ 600 de cetateni care si-au depus documentatia”, a mai declarat primarul comunei Tatarusi, Costel Iosub.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Grădina Zoiței-Agricultura „altfel” la Mogoșești-Siret

Redacția

Pepe a făcut show la ziua comunei Lespezi

Diana Marcu

Abonații AKTA recepționează de astăzi, în tot județul Iași, programul Actualitatea TV în sistem digital!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site