NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cand vor fi recuperate zilele libere de 2 si 3 mai

Zilele libere din 2 si 3 mai, acordate de Guvern in acest an pentru ca ziua de 1 Mai sa fie legata de Sarbatoarea de Paste, vor fi recuperate sambata, pe 13 aprilie si 20 aprilie, sau prin prelungirea timpului de lucru, pana la 30 aprilie 2013, conform hotararii de guvern.

 

„Pentru zilele stabilite ca libere, institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in zilele de 13 aprilie 2013, respectiv 20 aprilie 2013, sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la 30 aprilie 2013, potrivit planificarilor stabilite. Prestarea muncii nu confera acordarea de timp liber corespunzator”, este decizia Guvernului, potrivit Mediafax.

  

Zilele de 2 si 3 mai nu vor fi insa libere si pentru magistrati si alte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu cu termen in acele zile si nici „participantilor” in aceste procese, se arata in actul normativ.

De zile libere nu vor beneficia nici angajatii Trezoreriei.

Saptamana trecuta, Guvernul a decis ca zilele de 2 si 3 mai 2013 sa fie declarate drept zile libere pentru salariatii din sectorul public.

Prevederea este valabila si pentru angajatii din sectorul privat, in masura in care patronatele stabilesc astfel.

sursa mediafax.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Când se deschid grădinițele. Ce spune ministrul Monica Anisie

Redacția

Un tânăr întors din Marea Britanie a fost reținut după ce a fugit din izolarea la domiciliu și de două ori din carantină

Redacția

Preoţii primesc noi atribuţii. Căsătoria civilă ar putea fi făcută la biserică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site