NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Trei sferturi dintre targurile din Iasi functioneaza fara autorizatie

Din cele 14 targuri de animale de pe raza judetului Iasi, 10 nu detin autorizatie de functionare. Medicii veterinari din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi au realizat o razie prin toate aceste spatii destinate comercializarii de animale.

S-a constatat ca acestea nu au autorizatie de functionare si nu se realizeaza controlul circulatiei animalelor. Drept urmare, majoritatea administratiilor locale si a celor care au concesionat spatiile le vor amenaja pentru a intra in legalitate. “In cursul saptamanii trecute, am verificat toate cele 14 targuri si oboare din judetul Iasi, unde se comercializeaza animale. O parte dintre acestea sunt autorizate, iar restul sunt in proces de amenajare in vederea obtinerii autorizatiei. Cateva dintre acestea sunt concesionate, precum cele din Tibanesti, Iasi sau Targu Frumos. Pe cale sa fie autorizate sunt targurile de animale din Podu Iloaiei, Targu Frumos, Harlau dar si cele din Tibanesti, Sipote si Voinesti”, a declarat Mircea Susnea, sef Birou Inspectie in cadrul DSVSA Iasi.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Omul de afaceri Mihai Miron impresioant de primirea organizată de edilul din Stolniceni Prăjescu, cu priljeul prezenței la “Ziua Comunei”

Marius Parteni

Serviciul de Voluntariat de Urgenta Tatarusi, in plina sarbatoare

Redacția

Trei juniori de la Ruginoasa vor evolua la ”Luceafărul” Universitatea Cluj

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site