NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Blocarea roților în parcarea Kaufland este ilegală. Iată ce explicații sunt oferite!

Membrii Comisiei tehnice de organizare a circulației rutiere au anunțat astăzi că blocarea roților mașinilor în parcarea Kaufland din Pașcani este o măsură ilegală. Reprezentanții Biroului Rutier susțin că indisponibilizarea unui autoturism constituie o infracțiune. Cei de la Poliția Locală au spus că vor acorda sprijin doar pentru menținerea ordinii publice , nu și pentru sancționarea șoferilor.

Rețeaua de magazine Kaufland, inclusiv cel din Pașcani, a implementat un sistem prin care orice proprietar de mașină care staționează mai mult de trei ore riscă să se trezească cu roțile blocate. Deblocarea se va face în urma achitării unei sume de 100 lei.

Măsura a fost comunicată și celor din Primărie, care au dispus discutarea subiectului în comisia de organizare a circulației rutiere, cerând sprijin pentru aplicarea ei. Membrii acesteia le-au dat un răspuns nefavorabil.

Cei de la Poliția Rutieră au susținut că parcare are caracter public. Ea nu este delimitată cu bariere pentru a intra în categoria celor cu plată. Mai mult, nu există un aparat electronic care să stabilească timpul de staționare. Mai mult , prin Direcția de Poliție Rutieră la nivel de țară se aduce la cunoștiința tutor faptul că indisponibilizarea unui autoturism reprezintă o infracțiune.

Și șeful Poliliției Locale a susținut că agenții care îi coordonează participă la acțiuni care mențin climatul de ordine publică, dar nu vor acorda sprijin pentru blocarea roților și sancționarea șoferilor. Vasile Avasiloaie este de părere că acel angajat al supermarketului nu are calitatea de agent constatator.

Prin urmare, membrii comisiei au decis să respingă cererea celor de la Kaufland, considerând măsurile aplicate ca fiind ilegale.      

Advertisements
Loading...

Related posts

Conducerile regiei şi societăţilor comerciale din subordinea Consiliului Local au fost muștruluite, din nou, de primarul municipiului. Bugetul Prest Serv Apa nu a fost aprobat!

Răzvan Grecu

Disperare marca Dumitru Pantazi și PSD. Proiectul privind metodologia de facturare a serviciilor de apă, introdus strategic pe ordinea de zi

Marius Parteni

Directorul RAGCL Pașcani în această seară la Actualitatea Tv. Adresează-i o întrebare!

Marius Parteni
Încarcă...