NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Invatatorii si educatorii nu mai sunt obligati sa faca facultate

Ministerul Educatiei si federatiile sindicale din invatamantul preuniversitar au incheiat un acord prin care au ajuns la un consens in ceea ce priveste statutul functiilor didactice de invatator si educator. Concret, cei 1700 de dascali din judetul Iasi care au liceul Pedagogic nu vor mai fi nevoiti sa urmeze cursurile unei facultati pentru a avea siguranta ca isi vor pastra postul.

 

Dupa lungi discutii intre sindicalistii din invatamant si reprezentantii ministerului s-au conturat cateva aspecte care vor trebui revizuite in legea educatiei.

„In sesiunea parlamentara in curs, se va sustine mentinerea in legea nr. 1/2011 a functiilor didactice de educator / educatoare si invatator /invatatoare, pentru cei care se afla in prezent in sistem, fara alte conditionalitati. De asemenea, se va solicita Parlamentului Romaniei sa revizuiasca art. 248 al legii 1/2011, astfel incat acesta sa reglementeze situatia tuturor cadrelor didactice aflate sub  incidenta prevederilor acestui articol”, se arata in acordul semnat de reprezentantii Ministerului Educatiei si sindicalisti.

In urma cu cateva zile, reprezentantii dascalilor atrageau atentia ca ordonanta de urgenta nu trebuie sa fie aplicata tuturor invatatorilor si educatorilor. Si aceasta pentru ca anii petrecuti la catedra au capatat o ampla experienta.

sursa evenimentul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Filmul accidentului provocat de un bustean la Miroslovesti. Doi turisti din Ucraina sunt in stare critica (VIDEO)

Redacția

Cartele de acces, în şcoli şi licee. Sistemul care arată când vii şi pleci de la ore

Redacția

Polițiștii amenință cu proteste! Guvernul ar pregăti înghețarea salariilor bugetarilor pe anul 2019

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site