RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Intoxicație voluntară cu organofosforice și medicamente

Intoxicaţiile reprezintă o urgenţă medicală, deoarece în unele cazuri ele pot fi letale.  În ultimele 24 de ore în Compartimentul  Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Paşcani s-au semnalat două astfel de cazuri.

 Un bărbat de 47 ani din Mirosloveşti a fost transportat de urgenţă ieri la unitatea medicală, în urma unei intoxicaţii voluntare cu o substanţă organofosforică.

Costel S. a ingerat una dintre substanţele folosite  pentru combaterea dăunătorilor din gospodărie în scop suicidar, iar în urma acestei acţiuni i s-a facut o evaluare a nivelului de conştienţă precum şi a funcţiilor vitale, el fiind transportat ulterior către un spital din judeţ. Momentan se află la secţia de Toxicologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon”.

  

 Un alt caz de intoxicaţie, dar de data aceasta medicamentoasă s-a produs în Gura Bâdiliţei, unde, un bărbat de 33 de ani, voluntar a baut 10 pastile de Modafen şi 10 de Paracetamol.  Vasilică V. a primit îngrijiri medicale, apoi a plecat la domiciliu.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Un bărbat infectat cu Covid, care a fugit din spital, a fost găsit mort pe marginea drumului

Redacția

De ce sunetele naturii, precum susurul apelor şi cântecele păsărilor, sunt benefice pentru sănătate. “Sunetele naturale sunt un bun indicator al unui mediu sigur, ceea ce permite o odihnă psihică”

Redacția

Lucrările de extindere și dotare a Ambulatoriului de la  Spitalul Municipal de Urgență au fost adjudecate

Răzvan Grecu
Încarcă...