NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Intoxicație voluntară cu organofosforice și medicamente

Intoxicaţiile reprezintă o urgenţă medicală, deoarece în unele cazuri ele pot fi letale.  În ultimele 24 de ore în Compartimentul  Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Paşcani s-au semnalat două astfel de cazuri.

 Un bărbat de 47 ani din Mirosloveşti a fost transportat de urgenţă ieri la unitatea medicală, în urma unei intoxicaţii voluntare cu o substanţă organofosforică.

Costel S. a ingerat una dintre substanţele folosite  pentru combaterea dăunătorilor din gospodărie în scop suicidar, iar în urma acestei acţiuni i s-a facut o evaluare a nivelului de conştienţă precum şi a funcţiilor vitale, el fiind transportat ulterior către un spital din judeţ. Momentan se află la secţia de Toxicologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon”.

  

 Un alt caz de intoxicaţie, dar de data aceasta medicamentoasă s-a produs în Gura Bâdiliţei, unde, un bărbat de 33 de ani, voluntar a baut 10 pastile de Modafen şi 10 de Paracetamol.  Vasilică V. a primit îngrijiri medicale, apoi a plecat la domiciliu.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

GRAFIC: Aproape 1000 de cazuri de coronavirus la Iaşi

Redacția

Familia acuză tratamentul de la Neuro: „L-au răstignit pe tata“

Redacția

Câte măști de protecție sunt necesare familiilor și persoanelor defavorizate de pe raza județului Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site