RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Întâlnire Burduja-Macron la COP-28. Ce discuții au fost purtate cu reprezentanți ai unor state-cheie

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a publicat o fotografie de la o „întâlnire spontană” cu Emmanuel Macron, președintele Franței, de la COP-28, amintind de cooperarea României cu autoritățile de la Paris. De asemenea, demnitarul român a trecut în revistă și discuțiile cu alți omologi ai săi.

Sebastian Burduja și Emmanuel Macron la COP-28 FOTO Facebook S.Burduja

Sebastian Burduja și Emmanuel Macron la COP-28 FOTO Facebook S.Burduja

Întâlnire spontană la COP-28 cu Emmanuel Macron, Președintele Franței. Avem multe subiecte în comun, începând cu programul nuclear civil. Franța și România deja au câștigat o bătălie importantă la nivel european prin clasificarea energiei nucleare drept sursă de energie curată. Ieri, împreună cu alte peste 20 de țări, am aderat la declarația comună privind triplarea energiei nucleare până în anul 2050”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Energiei.

  

Am avut și alte întâlniri bilaterale cu miniștrii omologi ai energiei din Franța, Polonia, Finlanda și Coreea de Sud. Toți suntem uniți pentru promovarea energiei nucleare, a științei de vârf, a pregătirii experților în domeniu și a întregului lanț de producție. De ce e asta important? Pentru că nu putem renunța la combustibilii fosili (cărbune, gaz) fără să punem în loc o altă sursă de producție de energie în bandă”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Turul 1 UEFA Champions League: Fosta adversară a CFR-ului, victorie mare – Rezultatele serii

Redacția

VIDEO Novak Djokovic și Nick Kyrgios au făcut spectacol înainte de startul Australian Open 2023

Redacția

Formula 1: Max Verstappen, pole position în cursa sprint din cadrul MP al Austriei

Redacția
Încarcă...