NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Înmatriculările de mașini full-electrice s-au dublat în UE. Dieselul a avut o nouă scădere severă

În UE s-au înmatriculat la nouă luni aproape 570.000 de mașini noi, dublu față de anul trecut, iar în unele țări înmatriculările au crescut de cinci ori. Și în România va fi un an record pentru mașinile electrice, mai ales fiindcă sosesc în țară mii de Dacia Spring, aduse din China. Pe de altă parte, la nivelul UE scad în continuare mașinile diesel care au sub 18% din piața mașinilor noi.

Astfel, la nivelul UE s-au înmatriculat în nouă luni 568.000 de mașini electrice noi, cu 95% mai mult decât în nouă luni din 2020. Cele mai multe au fost în Germania (237.000) și în Franța (107.000), în timp ce în România cifrele indică 1.900, dar cifra finală pe 2020 va fi mult mai mare datorită sosirilor de mașini Dacia Spring.

În Grecia au crescut de cinci ori înmatriculările de electrice, iar în Croația, de aproape patru ori. Austria a avut un total ce s-a apropiat de 25.000 de unități, cel mai mare dintre țările regiunii.

În afara UE, două țări stau extraordinar de bine: Regatul Unit (125.000) și Norvegia (80.000).

  

La mașinile diesel scăder

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Căldura şi razele soarelui slăbesc noul coronavirus, relevă un studiu al Guvernului american

Redacția

Ciolacu, despre modificarea PNRR: Deja europarlamentarii PSD şi PNL discută cu reprezentanţii UE despre optimizarea acestui program

Redacția

Ioana Mihăilă: Premierul ştia că bugetul Ministerului Sănătăţii era la fundul sacului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site