RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Industria României crește prin programele adoptate de Guvern

Programul de Guvernare al PSD, centrat pe investiții publice record și susținerea firmelor care produc în România au pus industria țării pe un curs ascendent, cu progrese vizibile față de anul precedent, dar și de la lună la lună. Per ansamblu, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în termeni nominali, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023.

Foto: Inquam

Foto: Inquam

Cifrele Eurostat plasează țara noastră pe locul 5 printre ţările membre cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar din ultimele luni. Iar această tendință este confirmată și de ultimele date ale Institutului Național de Statistică, publicate pe 17 aprilie, care arată că cifra de afaceri în industrie, pe total piaţa internă şi piaţa externă, a crescut în februarie, atât față de luna ianuarie 2024, cu 11,7%, cât și față de luna februarie 2023, cu 8,2%.

  

Pe marile grupe industriale, față de luna trecută, creșteri înregistrate au fost: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+18,1%), industria bunurilor intermediare (+17,0%), industria bunurilor de capital (+11,0%), industria bunurilor de uz curent (+5,9%) și industria energetică (+5,6%). 

Aceste date reconfirmă viabilitatea direcției asumate de premierul Ciolacu în programul de guvernare de a face din investiții motorul de creștere economică al României.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Procesul istoric al lui Trump în SUA: „Fraudă electorală, pur și simplu”, acuză procurorii / În așteptarea mărturiei lui Mihael Cohen

Redacția

TikTok va reduce numărul de angajați din Rusia – RIA

Redacția

Tânără de 16 ani, salvată de la înec de vestă

Redacția
Încarcă...