NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Incepe campania de depunere a cererilor la APIA Iași

Fermierii din judet pot depune, incepand de maine la sediul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iasi cererile unice pentru obtinerea subventiilor. Campania se deruleaza in perioada 1 martie – 15 mai 2018. În campania 2018, completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic, folosind aplicatia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/.

 

Finalizarea si închiderea cererii unice de plata în IPA-Online se face în prezenta functionarului APIA Iasi responsabil cu primirea cererii unice de plata, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic. Acelasi principiu se aplica si pentru fermierii, crescatori de animale, care vor completa cererea unica de plata – declaratie sector zootehnic, împreuna cu functionarul APIA, în aplicatia dedicata sectorului zootehnic. Fermierii vor depune la APIA o singura cerere unica de plata, chiar daca acestia detin suprafete de teren în diferite localitati sau judete.

  

Cererile se depun la centrul judetean APIA în cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale în cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Documentele care fac dovada ca terenul agricol se afla la dispozitia fermierului trebuie sa fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plata si trebuie sa fie valabile la data depunerii cererii. Terenurile care nu fac parte din circuitul agricol pentru întregul an de cerere nu sunt eligibile la plata.

„Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în campania 2018, rugam fermierii sa se prezinte la data si ora la care sunt programati conform invitatiei primite”, a declarat Sergiu Jitareanu, director al APIA Iasi.

In jur de 25.000 de fermieri din judet sunt asteptati la sediul APIA Iasi sa solicite subventii pentru aproximativ 250.000 de hectare de teren agricol. Anul trecut, fermierii au obtinut sute de milioane de lei pentru terenurile pe care le lucreaza.

 sursa www.bzi.ro

 

Advertisements

Related posts

Ministrul Economiei, despre redeschiderea restaurantelor la 1 iulie: Dacă se mențin lucrurile așa, nu cred că vom avea verde de la MS

Redacția

Vladimir Outlet&Home Decor – Ce găseşti la cel mai nou outlet din Paşcani?! (P)

Ema Roman

Cererile pentru subvenţia la motorină se pot depune până pe 31 decembrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site