RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Incepe campania de depunere a cererilor la APIA Iași

Fermierii din judet pot depune, incepand de maine la sediul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iasi cererile unice pentru obtinerea subventiilor. Campania se deruleaza in perioada 1 martie – 15 mai 2018. În campania 2018, completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic, folosind aplicatia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/.

 

Finalizarea si închiderea cererii unice de plata în IPA-Online se face în prezenta functionarului APIA Iasi responsabil cu primirea cererii unice de plata, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic. Acelasi principiu se aplica si pentru fermierii, crescatori de animale, care vor completa cererea unica de plata – declaratie sector zootehnic, împreuna cu functionarul APIA, în aplicatia dedicata sectorului zootehnic. Fermierii vor depune la APIA o singura cerere unica de plata, chiar daca acestia detin suprafete de teren în diferite localitati sau judete.

  

Cererile se depun la centrul judetean APIA în cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale în cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Documentele care fac dovada ca terenul agricol se afla la dispozitia fermierului trebuie sa fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plata si trebuie sa fie valabile la data depunerii cererii. Terenurile care nu fac parte din circuitul agricol pentru întregul an de cerere nu sunt eligibile la plata.

“Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în campania 2018, rugam fermierii sa se prezinte la data si ora la care sunt programati conform invitatiei primite”, a declarat Sergiu Jitareanu, director al APIA Iasi.

In jur de 25.000 de fermieri din judet sunt asteptati la sediul APIA Iasi sa solicite subventii pentru aproximativ 250.000 de hectare de teren agricol. Anul trecut, fermierii au obtinut sute de milioane de lei pentru terenurile pe care le lucreaza.

 sursa www.bzi.ro

 

Related posts

Companiile din energie au fost de acord cu măsurile guvernanților, inclusiv compensarea pentru un consum mai mare

Redacția

S-a deschis Kaufland Pașcani. Este magazinul cu numărul 82 din țară

Oana Cordoneanu

Doi IT-işti fac bani din spălatul rufelor în public. Un serviciu, tot mai căutat şi la Iaşi

Redacția
Încarcă...