RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Încep să se număre toate vehiculele de pe drumurile judeţului, inclusiv bicicletele


Căruţele şi camioanele care străbat drumurile ju­deţene vor fi inventariate. Direcţia Judeţeană de Ad­ministrare a Drumurilor şi Podurilor a demarat efectuarea recensământului de trafic din judeţ.

„Este o procedură pe care o efectuăm la fiecare cinci ani. Practic, se numără toate vehiculele care circulă pe drumuri în decurs de 24 de ore. În funcţie de rezultatele recensământului, ne putem stabili priorităţile de investiţii. Vom şti care drumuri sunt mai circulate şi cu ce tipuri de vehicule, astfel încât să putem stabili şi tipul de lucrări necesare, dincolo de inspecţiile pe care le facem în mod obişnuit“, a declarat directorul DJADP, Daniel Minciună.

Recensământul rutier va înregistra numărul de biciclete, motociclete, autoturisme, microbuze, camioane de diverse tipuri, autobuze şi căruţe. Cifrele rezultate sunt transformate ulterior în vehicule etalon, pentru stabilirea fluxului de tra­fic. Printre cele mai circulate drumuri judeţene se numără DJ 207A limită judeţul Neamţ – Storneşti – Sineşti – Bocniţa – Popeşti sau DJ 208 limită judeţul Neamţ – Mirceşti – Paşcani – Lespezi – limită judeţ Suceava unde la ultimul recensământ auto, realizat în 2010, se înregistrau între 2.500 şi 2.800 de autovehicule zilnic.

  

„Multe din datele vechiului recensământ nu mai corespund, pentru că traficul estimat atunci a fost influenţat şi de lucrările de reabilitare făcute pe unele drumuri, şi de lucrările efectuate în diverse comune, care au necesitat transporturi de materiale. Nouă ne va folosi recensământul auto şi în cadrul negocierilor Consiliului Judeţean cu BERD pentru obţinerea unui credit de investiţii. E unul din actele la dosar“, a spus Minciună.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

De șase ani zac bani pentru împăduriri în Iași. Guvernul ne ia banii înapoi cu dobândă

Redacția

Şefii Primăriei – somaţi de cetăţeni să rezolve aglomeraţia din faţa pieţei vale şi debandada de pe terenul de sport

Ema Roman

A început refacerea marcajelor rutiere din Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...