RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Încă o lovitură pentru varianta Kremlinului privind atacul de la Moscova: Iranul avertizase Rusia cu câteva zile înainte de masacru, după ce a interogat un comandant ISIS-K

Iranul a anunțat Rusia despre posibilitatea unei „operațiuni teroriste” majore pe teritoriul ei înainte de atacul de la sala de concerte Crocus de la marginea Moscovei, au declarat pentru Reuters trei surse care au cunoștință despre această chestiune.

Președintele iranian Ebrahim Raisi și Vladimir PutinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

În acest atac, ce a avut loc pe 22 martie, cel mai grav de pe teritoriul rus din ultimele două decenii, mai mulți bărbați înarmați au deschis focul asupra spectatorilor ce veniseră la un concert, ucigând cel puțin 144 de oameni.

  

După atac, Kremlinul a desfășurat o operațiune de tipul „dați vina pe ucraineni”. În mesaje politice și la TV, Rusia a acuzat Kievul și refuză să accepte implicarea ISIS în atacul de la Moscova. Pe surse, însă, s-a aflat că aliații lui Putin nu cred de fapt că Ucraina e implicată în atacul de la Moscova și sunt șocați de eșecul serviciilor de securitate.

Iranul a avertizat Rusia cu câteva zile înainte de atac

„Cu câteva zile de atacul din Rusia, Teheranul a oferit Moscovei informații despre un posibil mare atac terorist în interiorul Rusiei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Mircea Geoană a confirmat că mandatul său la NATO se prelungeşte cu un an

Redacția

Iohannis a convocat CSAT. Implicațiile războiului pentru România, printre teme

Redacția

Unul dintre liderii protestatarilor a plecat din emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3 după ce au rulat imagini cu participarea fermierului la iUmor: ”Mă puneți în mașina de carne a televiziunii dumneavoastră”

Redacția
Încarcă...