NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Investiţii de 1,5 milioane euro în comuna Stolniceni-Prăjescu

O comună din judeţul Iaşi a demarat investiţii de aproape 1,5 milioane euro. Autoritatea locală din Stolniceni – Prăjescu a semnat două contracte pentru construirea unei infrastructuri de protecţie împotriva inundaţiilor şi a unui centru de informare turistică.

În cadrul primului proiect, în valoare de 5,8 milioane lei, se vor realiza gabioane (coşuri de plasă de sârmă zincată) cu o înălţime maximă de 2,5 metri şi o lungime totală de peste 3 km pe albiile a patru pârâuri de pe raza localităţilor Cozmeşti şi Brăteşti. „Scopul principal este a stopa fenomenele de eroziune a malurilor pârâurilor şi apărarea terenurilor agricole şi altor obiective socio-economice de inundaţii”, precizează oficialii primăriei în documentaţia de atribuire. Lucrările vor fi executate de o companie din comuna Lespezi, SC Tehno Forest SRL.

100.000 euro pentru un centru de turism

Cea de-a doua investiţie în comună constă în realizarea unui centru de informare turistică, proiectul beneficiind de fonduri europene nerambursabile. Nu mai puţin de 11 firme au depus oferte în cadrul licitaţiei, contractul fiindu-i atribuit companiei Stefemi Construct SRL din Iaşi contra unei sume de 484.913 lei (85% din valoarea estimată de autoritatea contractantă). Firma câştigătoare va construi imobilul, va face racordul la utilităţi şi lucrările aferente.

sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Realizari majore pentru o comuna arondata municipiului Pascani

Redacția

Punct de lansare a rachetelor antigrindină la Ruginoasa

Oana Cordoneanu

Veteran de război din Soci sărbătorit la cei 99 de ani ! (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site