NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

În mai puțin de o lună, va demara campania gratuită de vaccinare antigripală! DSP Iași a solicitat Ministerului Sănătății aproximativ 90.000 de doze de vaccin!

În câteva săptămâni urmează să înceapă campania gratuită de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătății. Pentru sezonul 2022-2023, Direcția de Sănătate Publică Iași a solicitat de la Ministerul Sănătății aproape 90.000 de doze de vaccin, cu aproximativ 10.000 mai puține decât în anul 2021

Vaccinarea antigripală este modalitatea cea mai la îndemână de prevenție a gripei, alături de metodele nespecifice, precum igiena corespunzătoare, evitarea aglomerațiilor și a contactului cu persoanele bolnave. Gripa este o boală infecțioasă respiratorie sezonieră care se manifestă variat. Astfel, bolnavul poate prezenta simptome minore, febră, rinoree, tuse, până la afectare pulmonară importantă care se poate complica, iar în cazuri rare se poate finaliza chiar cu decesul persoanei infectate.

DSP Iași a solicitat aproximativ 90.000 de doze de vaccin antigripal

Direcția de Sănătate Publică Iași încă nu știe cum se va desfășura campania anuală de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătății pentru care au fost solicitate 87.563 de doze de vaccin.

„Deocamdată, nu sunt stabilite date referitoare la campania de vaccinare antigripală. Așteptăm informații de la minister. Conform informațiilor centralizate, Direcția de Sănătate Publică Iași a solicitat 87.563 de doze de vaccin” a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

  

Pentru campania de vaccinare antigripală din sezonul 2021-2022, la Iași au fost solicitate peste 100.000 de doze de vaccin, cu aproape 10.000 de doze mai mult decât pentru campania 2022-2023.

Advertisements
Advertisements

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită vor fi imunizați, cu prioritate, cei cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical, precum și gravidele, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unitățile sanitare cu paturi. Orice persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 și face parte din categoriile la risc poate primi și vaccinul gripal.

continuare pe www.bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

O femeie a murit cu zile pe stradă, după ce a căzut din picioare

Redacția

Tratament cu sunătoare pentru stomacul bolnav

Redacția

O nouă zi în care crește numărul cazurilor noi de COVID-19. Încă un județ intră în scenariul roșu

Redacția
Încarcă...