NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

În aşteptarea relaxării, Bucovina duce dorul turiştilor

Bucovina aşteaptă să revină la viaţă. Pe tărâmul de poveste, se fac pregătiri pentru sezonul turistic care pare deja compromis. Deşi nu se pot caza în hoteluri şi-n pensiuni, turiştii au liber la drumeţii. Aşa că salvamontiştii pun la punct toate traseele şi zonele de agrement.

Toate spaţiile de distracţie din parcul Arniş, altădată pline de turişti la această dată, au lacătul pe poartă. Sunt totuşi şi unii administratori care au început curăţenia şi fac amenajarea acestor locuri pentru marea relaxare, chiar dacă nu ştiu în ce condiţii urmează să deschisă aceste locuri.

Vestea că drumeţiile vor fi permise începând din 15 mai a dat startul pregătirilor în Bucovina.

Ordine se face şi în pensiuni, deşi cazările pentru turişti vor fi interzise. Rezevările făcute încă din urmă cu câteva săptămâni sunt, cel puţin deocamdată, blocate.

  

Petrică Abălaşei, reprezentant pensiune Berchişeşti: Începând cu data de 15 mai s-au făcut ceva rezervări, dar şi cei care au făcut rezervările şi noi stăm puţin în expectativă pentru simplul fapt că nu ştim ce reguli se vor impune. În glasul lor se simte puţin disperarea, pentru că 2 luni de zile în care au stat, bănuiesc că sunt foarte mulţi care stau la bloc şi au stat numai în apartamente şi vor să iasă.

Salvamontiştii au avut grijă ca toate traseele să fie pregătite pentru a fi deschise odată cu ridicarea stării de urgenţă.

Sergiu Bersan, reperezentant Salvamont Suceava: Lucrăm la întreţinerea traseelor turistice, la marcat, remarcat, sunt porţiuni cu arbori căzuţi foarte multe unde am intrat cu topor, cu drujbe, am curăţat.

În Bucovina, pierderile din turism sunt foarte mari.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Noi locuri de muncă pentru pășcănenii șomeri. Peste 400 de oferte din străinătate (DOC)

Ema Roman

Moarte suspectă în Todirești. Un bărbat a fost găsit mort în șanț

Irina Gherasim

Un preot, găsit spânzurat în curtea casei. Cum va fi înmormântat

Redacția
Încarcă...