NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Impozitul pe activităţi agricole se plăteşte până pe 25 octombrie

Ieşenii care obţin venituri din activităţi agricole impuse la norma de venit au obligaţia să efectueze plata primei rate de 50% din impozitul pe venit, precum şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferente acestor venituri, pentru anul 2016, până la 25 octombrie 2016. 

Contribuabilii care realizează venituri de această natură datorează impozit de 16% şi contribuţie de asigurări sociale de sănătate, în cotă de 5,5% asupra venitului stabilit pe baza normelor anuale de venit. Atât impozitul, cât şi contribuţia menţionată au fost stabilite  anterior prin decizie de impunere emisă de organul fiscal competent şi comunicată contribuabililor.

„Deciziile de impunere au la bază declaraţiile 221 aferente anului 2016, care au avut termen de depunere data de 25 mai 2016 de către persoanele fizice care, la data declarării, obţineau, individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică, venituri din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea şi creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală”, a precizat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi. Normele de venit pentru anul 2016 sunt stabilite la nivelul fiecărui judeţ pentru impunerea veniturilor din activităţi agricole şi pot fi consultate pe site-ul anaf.ro sau la sediul fiecărei unităţi fiscale. Plata impozitului pe venit şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se efectuează pe codul numeric personal al persoanelor  fizice care realizează aceste venituri, la trezoreriile unităţilor fiscale în a căror rază teritorială aceştia îşi au domiciliul sau la casieriile organelor fiscale locale (primării).  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Iata ce bani pot incasa fermierii din judetul Iasi in acest an

Redacția

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală: Fermierii pot depune proiecte pentru finanţare

Redacția

Producţie agricolă record în judeţ. Noroc că a plouat la timp şi a fost soare!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site