NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bani mai mulţi din această lună pentru doctori. Un medic primar poate lua 1.667 lei brut pentru o gardă în weekend

Începând de la 1 octombrie, plata gărzilor suplimentare pentru medici se va face prin raportarea la salariul de bază majorat de la 1 august. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 20/2016, remuneraţia medicilor pentru gărzile efectuate a crescut cu până la 90%. Concret, plata majorată pentru gărzi se va simţi în buzunarele medicilor abia după data de 15 noiembrie.

 

„Astfel, garda unui medic primar, gradaţia 5, va fi plătită în zilele lucrătoare cu 781 lei brut, la un spor de 25%, şi cu 1.094 de lei brut, la sporul maxim de 75%. În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale, venitul din gardă va ajunge la 1.667 lei brut”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. În cazul medicilor rezidenţi care efectuează gărzi conform legii, acestea vor fi între 435 de lei brut şi 1.147 de lei brut, în funcţie de anul de rezidenţiat şi de sporul aplicat, de 25% sau 75% în timpul săptămânii şi 100% pentru sâmbătă, duminică şi sărbători legale.

  

Gărzile suplimentare vor fi efectuate în baza unui contract individual de muncă, cu timp parţial, urmând să fie considerate vechime în muncă şi vechime în specialitate. De asemenea, medicii vor primi un spor de 25% pe timpul de noapte lucrat pentru garda obligatorie. Fondurile pentru plata gărzilor vor fi puse la dispoziţia spitalelor de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, conform Ordonanţei de Urgenţă 43/2016. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Bebeluș de numai un an, în stare gravă după ce a căzut în albia de spălat rufe

Redacția

10 recomandări. Cum procedăm când intrăm în casă pentru a nu aduce virusul

Redacția

Cum se explică apariția hipotensiunii arteriale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site