NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Iașul nu are psiholog cu pregătire de negociator, dar are saltea pneumatică

Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi a fost prima institutie din tara care a angajat un negociator pentru situatii speciale, insa acest post a fost desfiintat de ani buni.

Ieseanul Adrian Martiniuc, psihologul care fusese angajat ca negociator pentru situatii speciale, a ales un alt loc de munca mai bine platit in Marea Britanie. Acesta era solicitat ori de cate ori apareau situatii cu tentative de suicid, iar in majoritatea cazurilor reusea sa-i convinga pe acestia sa renunte la gandurile de a-si lua propria viata. Acesta a lucrat timp de trei ani in cadrul Serviciului de Ambulanta al Judetului Iasi, iar de sapte ani a plecat in Marea Britanie. Dupa acest episod, Ministerul Sanatatii a decis sa desfiinteze postul si nu a mai fost cuprins in organigrama din acel moment.

Am fost prima institutie din tara care am angajat o persoana, un psiholog, ca negociator. Este foarte important ca un astfel de angajat sa existe intr-un serviciu cum este cel al Ambulantei sau SMURD. Adrian Martiniuc a participat la mai multe interventii si a reusit sa convinga persoanele respective sa renunte la tentativa de suicid„, spune dr. Florin Agapi, manager in cadrul Serviciului de Ambulanta al Judetului Iasi. Acum, daca Ministerul Sanatatii ar fi sa aprobe din nou postul de negociator-psiholog, ar fi nevoie de cel putin doi angajati pe acest post in asa fel incat acestia sa poate fi solicitati 24/24 h.

De cealalta parte, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi a achizitionat in urma cu doua luni o saltea pneumatica speciala, in valoare de 180.000 de lei, cu o suprafata de 8,5 x 6,5 mp, care poate fi folosita pentru caderi de la circa 60 de metri inaltime. Mai mult, salteaua devine operationala in 80 de secunde. Reprezentantii ISUJ Iasi sustin ca, pana in prezent, nu a fost nevoie de utilizarea saltelei speciale in cazuri de urgenta, aceasta fiind folosita doar in cadrul antrenamentelor facute de echipele de salvare din cadrul institutiei.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Mesajul lui Rareş Bogdan pentru românii care intra pe la Nădlac: Nu v-a abandonat nimeni, dar fiți și voi responsabili’

Redacția

Măsuri speciale și la Spitalul CF Pașcani. Cort pentru triajul pacienților amplasat în curtea unității medicale

Oana Cordoneanu

Vă puteţi testa gratuit împotriva hepatitei B, C şi HIV

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site