RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Hristos a Înviat! Voluntarii din Pașcani și-au respectat angajamentul: Mormintele au fost luminate în noaptea de Înviere!

Primul Paște, care a ținut credincioșii de pe întreg municipiul Pașcani în case, din cauza măsurilor impuse de autorități în vederea stopării extinderii infecțiilor cu coronavirus, a fost luminat de voluntarii care au sărit în sprijinul bisericii.


Dacă credincioșii au fost îndemnați să asculte slujba de acasă, iar lumina Pascală a fost adusă în majoritatea locuințelor înainte ca preoții să cânte în biserici „Hristos A Înviat”, pentru mulți presiunea era și mai mare în zilele premergătoare sfintei sărbători.


Cei care au rude înmormântate în cimitirele de pe raza municipalității se gândeau că nu vor putea aprinde o candelă la mormintele acestora. Acest lucru a fost posibil datorită voluntarilor, coordonați de Bogdan Lazăr, dar și de mulți alți tineri care în orele dinaintea slujbelor de la miezul nopții s-au împărțit în așa fel încât să aprindă candele la fiecare mormânt.


Chiar dacă pentru mulți sfânta sărbătoare a trecut diferit, ținând cont de faptul că ei obișnuiau să meragă la slujba de Înviere, acțiunile voluntarilor și ai slujitorilor bisericii, le-au înfrumusețat aceste zile.
În biserici preoții au săvârșit până spre dimineață slujba Învierii, după care mulți dintre ei au continuat să treacă pe la blocuri și case pentru a oferi lumină și anafură.

  

Related posts

Comisia de Organizare a Circulației Rutiere convocată în ședință. Ordinea de zi

Redacția

Pașcani: Filmele care vor rula în cadrul cinematografului în aer liber

Oana Cordoneanu

Autoturism distrus într-un incendiu la Gâștești (FOTO)

Redacția
Încarcă...