NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hotărâre ilegală ce privește patrimoniul, descoperită la Pașcani de către prefectul județului Iași! (DOC)

Prefectura județului Iași a înștiințat consilierii locali că în luna ianuarie au adoptat o hotărâre de Consiliu Local încălcând prevederile legale. Marian Grigoraș, prefectul județului, a dat un termen de 30 de zile pentru ca aleșii locali să revoce hotărârea, în caz contrar urmând să deschidă o acțiune în justiție pentru anularea ei.

Este vorba despre HCL Pașcani nr. 4 din data de 30.01.2020 privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pașcani nr. 53/1999 privind aprobarea domeniului public al Municipiului Pașcani, cu modificările și completările ulterioare, prin actualizarea datelor privitoare la suprafețele de teren având numerele de inventar 79 și 1035.

Juriștii prefecturii au stabilit că funcționarii Primăriei municipiului Pașcani nu au respectat prevederile Codului Administrativ, care stipulează că inventarierea domeniului public se face de o comisie special constituită, iar hotărâre de consiliu local privind aprobarea domeniului public se poate adopta doar după solicitarea și primirea unui punct de vedere al ministerului cu atribuții în domeniul administrației publice.

„Având în vedere prevederile invocate, facem precizarea că, în mod clar şi fără echivoc, atestarea inventariului bunurilor din domeniul public al unităţii administrative teritoriale se poate face doar după inventarierea de către comisia special constituită şi după comunicarea punctului de vedere al ministerului cu atribuţii în domeniul administraţiei locale, condiţii prealabile a căror îndeplinire nu rezultă din curprinsul hotărârii menționate”, se arată în adresa transmisă aleșilor locali, de prefectul județului Iași.

Hotărârea considerată adoptată nelegal a fost votată în unanimitate și a fost vizată de legalitate de Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani.

DOCUMENT

Advertisements
Loading...

Related posts

Dezinteres față de regulamentul de salubrizare al ADIS. Taxa unică va fi 8.55 lei/persoană. Pantazi s-a plâns de lipsa cetățenilor la dezbatere (VIDEO)

Ema Roman

Primarul Dumitru Pantazi dezinteresat de soarta angajaților de la Prest Serv Apa Pașcani. Sindicaliștii de la societate nu au fost primiți la negocierile de aderare la ARSACIS!

Răzvan Grecu

www.scudas.com a fost lansat de noul proprietar al fabricii de renume din Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...