NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Grădinița din Boșteni are mari șanse să își închidă porțile din lipsă de copii! (DOC)

Conducerea școlii Gâștești, în subordinea căreia se află unitățile de învățământ din Boșteni și Sodomeni, a adresat astăzi o solicitare Consiliului Local. În discuție este adusă situația grădiniței din Boșteni, care are un număr de 10 elevi activi.

Monica Pleșcan, directorul școlii din Gâștești solicită aleșilor locali un punct de vedere față de continuarea activității acestei unități de învățământ. Ea solicită un ajutor financiar, sub forma unei subvenții, de aproximativ 30 .000 lei pe partea de funcționare a instituției.

În documentația transmisă, directorul instituției vine și cu recomandarea ca unitatea de învățământ din Boșteni să primească o altă destinație, iar elevii de la grădiniță să fie mutați la școala din Sodomeni.

„Noi asigurăm transportul elevilor cu microbuzul din Boșteni în Sodomeni. Acolo sunt condiții mult mai bune. Ceea ce noi de dorim este să eficientizăm costurile. Părinții înțeleg acest aspect. Ne dorim ca împreună cu reprezentanții Primăriei și Consiliului Local să găsim soluția cea mai bună”, ne-a declarat Monica Pleșcan, directorul școlii Gâștești.

Solicitarea transmisă aleșilor locali, dar și celor din Primărie, cuprinde toate cheltuielile de funcționare a instituției. Dacă aceasta se dorește a fi ținută în activitate, atunci este nevoie de un sprijin financiar, sub forma subvenției.

Chiar și așa, Inspectoratul Școlar Județean Iași va trebui să facă către Ministerul Educației propunerea de menținere a posturilor în cadrul acestei unități școlare. Școlile din Gâștești Boșteni și Sodomeni, au în total 468 de copii.   

DOCUMENT

Advertisements
Loading...

Related posts

Elevi din cadrul Asociației ”Lumină și Dar” premiați de Casa Regală a României

Oana Cordoneanu

Gest deosebit făcut de elevii unei clase de a IV-a la sfârșit de an școlar

Răzvan Grecu

Consiliul Elevilor a primit Înaltul Patronaj de la Principesa Moștenitoare Margareta

Redacția
Încarcă...