RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Guvernul majorează pensia minimă. Care va fi procentul

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că decizia privind procentul de creştere a pensiilor va fi luată în această săptămână, precizând că şi pensia minimă va fi majorată cu un procent similar punctului de pensie, anunţă Agerpres. Orban a afirmat, întrebat în legătură cu procentul de majorare a pensiilor, că decizia va fi luată „cu siguranţă în cursul acestei săptămâni” şi urmează să o facă publică.

„Am avut această discuţie ca să fie majorată şi pensia minimă cu procentul cu care se majorează punctul de pensie, această discuţie am avut-o şi pot să vă spun că şi pensia socială sau pensia minimă va creşte cu un procent similar pe care îl vom decide pentru creşterea punctului de pensie”, a spus premierul. El a menţionat că sumele majorate vor fi cuprinse cu siguranţă în buget.

„Cu siguranţă vom finanţa, din moment ce am luat o astfel de decizie, am luat decizia astfel încât să putem să finanţăm orice cheltuială care este cuprinsă în buget”, a adăugat Orban. Un milion de români trăiesc din pensia minimă În România există aproape un milion de pensionari care trăiesc din pensia minimă, de numai 704 lei, arată datele centralizate ale Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). Numărul de beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari se ridica la 956.586 persoane, în iunie 2020.

Din aceştia, 803.094 erau pensionari din sistemul public şi 153.492 erau pensionari agricultori. Cei mai mulţi astfel de pensionari fie nu au cotizat la bugetul pensiilor de stat, fie nu au lucrat suficient timp pentru a avea un stagiu complet de cotizare sau veniturile lor au fost extrem de mici, aşa că statul completează o parte din sumă pentru a le acorda pensia minimă.

  

Anul trecut, Guvernul a decis să îngheţe nivelul pensiei minime la 704 lei, explicând că măsura a fost generată de presiunea existentă pe buget. 

adevarul

Related posts

Năsui: Din 2022 salariul minim nu va mai fi impozitat în anumite sectoare

Redacția

Echimov, asfaltatorul transpartinic. Secretul unei firme care a reuşit nu numai să supravieţuiască, dar şi să prospere în anii grei din urmă . Primăria Paşcani, client de nădejde

Redacția

Retrom Pașcani va fi scoasă la licitație luna aceasta

Redacția
Încarcă...