RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul dă derogări pentru angajările la stat

„Prin excepţie de la prevederile alin.(1), prin memorandum iniţiat de Ministerul Educaţiei şi aprobat în şedinţa de Guvern, se poate aproba organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare şi nedidactice, precum şi a funcţiilor de conducere, vacante sau temporar vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi instituţiile de învăţământ superior”, arată textul actului normativ. 

Ulterior adoptării, ministrul Educaţiei a făcut mai multe precizări într-un comunicat de presă, susţinând că „nu se dă liber la angajări nejustificate”. „Dacă nu angajăm, cine ar intra la clasă începând cu 5 septembrie? Sau nu mai derulăm proces didactic?”, întreabă, retoric, ministrul.

Şeful de la Educaţie susţine, făcând referire la legile educaţiei prezentate recent, că pentru realizarea acestor reforme „resursa umană este esenţială”.

Unul dintre motivele invocate de Sorin Cîmpeanu se referă la absolvenţi ai promoţiei actuale care doresc să se îndrepte către o carieră didactică şi nu au reuşit să finalizeze până acum procedurile pentru înscrierea la concurs. De asemenea, oficialul se referă şi la necessitate de profesionalizare a managementului unităţilor şcolare, menţionând că 20% din posturile de directori nu sunt ocupate.

  

Concursuri la Transporturi, deşi angajările sunt sistate

Şi în cazul Ministerului Transporturilor este încălcată promisiunea guvernanţilor privind oprirea angajărilor la stat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Chitară vândută cu aproape un milion de euro / Instrumentul a fost folosit de Johnny Ramone (Ramones) la înregistrarea a 15 albume

Redacția

Accident cu 6 răniţi, după ce două maşini s-au ciocnit. Au intervenit 3 echipaje SMURD

Redacția

Pontul zilei: Liga Campionilor, PSV – Galatasaray, cel mai așteptat meci din turul doi preliminar

Redacția
Încarcă...