NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul britanic clasifică drept fraudă împrumuturi de 1,1 miliarde de lire sterline acordate unor firme mici în contextul COVID-19

Guvernul britanic urmează să publice date care arată că împrumuturi de aproximativ 1,1 miliarde de lire sterline (1,27 miliarde de dolari) acordate unor întreprinderi mici în cadrul unei scheme de creditare de urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19 au fost clasificate drept suspecte de fraudă, scrie Reuters.

Pandemia de COVID-19Foto: Wavebreak / Profimedia Images

Datele, nepublicate anterior de Departamentul pentru Afaceri, Energie şi Industrie (BEIS) din Marea Britanie, ar oferi primul indiciu clar despre nivelurilor probabile de fraudă în cadrul schemei, care se află în centrul atenţiei în legătură cu calitatea controalelor la care au fost supuşi cei împrumutaţi.

  

Băncile britanice au acordat în total, începând din mai 2020, ”împrumuturi de redresare” în valoare de 47 de miliarde de lire sterline, garantate de guvern , destinate întreprinderilor mici aflate în dificultate din cauza restricţiilor legate de COVID-19.

Advertisements

Momentul publicării raportului nu a fost stabilit, iar datele nu au fost încă finalizate, a spus pentru Reuters o sursă care are cunoştinţă directă despre aceste date, scrie News.ro.

Advertisements

Cele 1,1 miliarde de lire sterline reprezintă nivelul actual de împrumuturi care au fost semnalate ca suspecte, dar ar putea ieşi la iveală mai multe.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Autostopistul, interzis prin lege. Vezi ce amenzi rişti dacă iei călători la ocazie

Redacția

Ciucă a prezidat reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. Discuţiile au vizat securitatea alimentară, cea energetică şi măsurile economice

Redacția

Europarlamentar PSD: „Am solicitat Comisiei Europene să stopeze aberaţia fostului guvern de a renunţa la încălzirea cu lemne până în 2023”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site