RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Guvernul a decis: Nu primeşti bon fiscal, nu plăteşti produsul

Guvernul a decis ca, de la 1 martie, în restaurante sau magazine să fie afişat public un anunţ conform căruia clientul are dreptul să nu achite contravaloarea produselor selectate sau consumate dacă nu i se înmânează un bon fiscal. Prevederea apare în ordonanţa privind introducerea Loteriei bonurilor fiscale, avizată miercuri de Executiv.

Introducerea Loteriei bonurilor fiscale a fost avizată de Guvern, cu un sistem de extragere lunară sau ocazională a bonurilor primite de cumpărători şi cu posibilitatea ca, din martie, un client să aibă dreptul să nu achite produsul selectat sau consumat dacă nu a primit bon fiscal de la comerciant.

Potrivit ordonanţei adoptate de Executiv, românii care nu primesc bon fiscal la cumpărături sau la restaurant pot pleca fără să plătească.

  

Astfel, de la 1 martie în restaurante sau magazine va fi afişat public un anunţ conform căruia clientul are dreptul să nu achite contravaloarea produselor selectate sau consumate dacă nu i se înmânează un bon fiscal.

“Guvernul a decis ca în situațiile în care agenții economici care au această obligativitate nu eliberează bon fiscal deși acesta este solicitat de clienți, cumpărătorii vor avea dreptul să beneficieze de respectivele bunuri și servicii fără să le plătească. Prevederea se va aplica începând cu 1 martie 2015″, precizează Guvernul într-un comunicat de presă.

Introducerea Loteriei bonurilor fiscale a fost avizată de Guvern, miercuri, cu un sistem de extragere lunară sau ocazională a bonurilor primite de cumpărători.

Proiectul Loteriei bonurilor fiscale prevede că prima extragere, ocazională, va fi organizată pe 13 aprilie, a doua zi de Paşte, cu un fond de premiere de un milion lei, a anunţat anterior Ministerul Finanţelor.

Conform proiectului, pentru anul 2015, prima extragere lunară va fi în luna iulie 2015, dar vor putea fi organizate şi extrageri ocazionale.

Prima astfel de extragere ocazională va fi pe 13 aprilie, a doua zi de Paşte, anunţa ministerul. Fondul lunar de premiere este calculat la 1 milion lei.

sursa: rtv.net

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Studenţii şi tinerii ar putea lua credite de 10.000 şi 15.0000 de euro garantate de stat. Guvernul pregăteşte un nou proiect de lege

Redacția

Mărcile românești de legendă pe care țara le-a pierdut după Revoluție, expuse la muzeu

Redacția

Mâine începe Rabla pentru Electrocasnice. Care sunt noutăţile din acest an şi ce trebuie să faci pentru a obţine un voucher

Redacția
Încarcă...